Πέμπτη 14 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Για νέους ηθοποιούς

Η επιμόρφωση νέων ηθοποιών, η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ της νέας γενιάς ανθρώπων του θεάτρου, αλλά και η εκπόνηση της ερευνητικής δουλιάς πάνω στην έκφραση τους σώματος και την εκφορά του λόγου, είναι μερικοί από τους στόχους του τριεθνούς εργαστηρίου νέων ηθοποιών, που πραγματοποιείται από το ΚΘΒΕ, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Ενωσης Θεάτρων της Ευρώπης.

Η πρώτη φάση του συγκεκριμένου σεμιναρίου αποτελεί πρωτοβουλία της Ενωσης Θεάτρων της Ευρώπης και πραγματοποιήθηκε πέρσι την άνοιξη στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. Η δεύτερη φάση, που οργανώνεται από το ΚΘΒΕ, στο Βασιλικό Θέατρο άρχισε στις 11 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 24 του μήνα. Οι «Βάκχες» του Ευριπίδη είναι το κείμενο πάνω στο οποίο στηρίζεται η ερευνητική αυτή δουλιά, στην οποία συμμετέχουν ηθοποιοί από την Ελλάδα, Ουγγαρία και Φινλανδία και τρία σημαντικά θέατρα της Ευρώπης, το ΚΘΒΕ, το Θέατρο Κατόνα Γιόζεφ της Ουγγαρίας και το Εθνικό Θέατρο Φινλανδίας «Suomen Kanallisteatteri».

Το εργαστήριο γίνεται με την καθοδήγηση του σημαντικού νέου Ούγγρου σκηνοθέτη Σάντορ Σότερ και θα ολοκληρωθεί την επόμενη άνοιξη στη Βουδαπέστη, ενώ θα παρουσιαστεί με τη μορφή παράστασης στις τρεις χώρες που συμμετέχουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ