Πέμπτη 14 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πρόταση Καλατράβα για ΟΑΚΑ

Την πρότασή του για την αισθητική και λειτουργική ενοποίηση του ευρύτερου χώρου του ΟΑΚΑ, με τη μορφή προσχεδίων, παρέδωσε προχτές στην Εθνική Πινακοθήκη ο διάσημος Ισπανός αρχιτέκτονας, Σαντιάγο Καλατράβα, στον υπουργό Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο. Θυμίζουμε ότι η Εθνική Πινακοθήκη φιλοξενεί έκθεση με αντιπροσωπευτικά έργα του αρχιτέκτονα.

Σύμφωνα με τον Σ. Καλατράβα, η πρότασή του αποτελεί «μία λύση σε ένα σύγχρονο πλαίσιο, που ενοποιεί το θέμα του περιβάλλοντος, το θέμα της αρχιτεκτονικής, το θέμα της σύγχρονης παρέμβασης στον πολεοδομικό ιστό, αλλά και της ολυμπιακής εικόνας που απαιτείται για τη χώρα με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004».

Από την πλευρά του, ο Ευ. Βενιζέλος ευχαρίστησε το δημιουργό για την πρότασή του και σημείωσε ότι το κόστος του έργου της διαμόρφωσης του εξωτερικού χώρου του ΟΑΚΑ είναι προβλέψιμο και εντάσσεται στο πλαίσιο των έργων των Ολυμπιακών Αγώνων. Το έργο υπολογίζεται να ολοκληρωθεί σε δυόμισι χρόνια.

Ο Σαντιάγο Καλατράβα έχει να επιδείξει σπουδαίο έργο στην αισθητική πολλών πόλεων, στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, ενώ διαθέτει την εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων στη Βαρκελώνη. Η πρότασή του περιλαμβάνει και τη στέγαση του Ολυμπιακού Σταδίου, του Ποδηλατοδρομίου και τη διαμόρφωση του δημόσιου χώρου του ΟΑΚΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ