Σάββατο 7 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΤΑΜΙ
Βάζει πλάτη στην κυβέρνηση για παζάρια και «μεταρρυθμίσεις»

«Εθνική συνεννόηση για να δώσουμε και να κερδίσουμε τη μάχη στο Γιούρογκρουπ», ζήτησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Reuters». Στόχος του, να συνεχιστούν και να καταλήξουν επιτυχώς οι διαπραγματεύσεις που γίνονται με τους πιστωτές για διαχείριση του χρέους υπέρ του κεφαλαίου.

Απαντώντας ο Θεοδωράκης στο ερώτημα του «Reuters» για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να μη δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα, δεν έκρυψε την αγωνία του για τις επόμενες εξελίξεις στην καπιταλιστική οικονομία, την έλλειψη ρευστότητας και απάντησε ως εξής:

«Μη σας ξεγελάει ο ήλιος της χώρας μας. Νομίζω ότι μαζί με τον ήλιο μαζεύονται πάνω από την Ελλάδα και πολλά σύννεφα. Πρέπει να προσπαθήσουμε, αυτή τη φορά χωρίς καθυστέρηση, να δούμε πίσω από την "κουρτίνα" της θριαμβολογίας που έχει δημιουργηθεί. Η απόφαση της ΕΚΤ ουσιαστικά απειλεί τη ρευστότητα των τραπεζών. Θα πρέπει, λοιπόν, να δώσουμε μια μεγάλη μάχη στο Γιούρογκρουπ για να γυρίσουμε το παιχνίδι και νομίζω ότι μπορούμε να το κάνουμε».

Σε αυτήν τη βάση, έσπευσε να ...νουθετήσει την κυβέρνηση, παράσχοντάς της τη στήριξη του: «Εφτασε η στιγμή η κυβέρνηση να εγκαταλείψει μαξιμαλιστικές θέσεις και να προσγειωθεί στην πραγματικότητα. Αν το κάνει αυτό, αν "πατάει" δηλαδή στην πραγματικότητα, είμαστε μαζί της».

Μάλιστα, διαθέσιμος καθώς είναι να βάλει πλάτη στα παζάρια με τους δανειστές και στην προώθηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων που χρειάζεται το κεφάλαιο, κάλεσε τον Αλ. Τσίπρα, ως πρωθυπουργό, «να πάρει μια πρωτοβουλία, στο εσωτερικό μέτωπο. Να συζητήσει δηλαδή με αυτούς που μπορεί να είναι σύμμαχοι σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια της χώρας. Πιστεύω ότι έχει φτάσει η ώρα για μια εθνική συνεννόηση γιατί ο χρόνος της Ελλάδας λιγοστεύει επικίνδυνα».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Μ. Κύρκος, μιλώντας χτες στο «Mega», ζήτησε «μεταρρυθμίσεις» στη Δημόσια Διοίκηση, πρόσθεσε ότι το Ποτάμι έχει καταθέσει και εγγράφως συγκεκριμένη πρόταση για την αναμόρφωσή της και ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία του Ποταμιού προκειμένου να υλοποιηθούν οι αναδιαρθρώσεις αυτές άμεσα. «Προσφερόμαστε να παρέχουμε τεχνογνωσία στην κυβέρνηση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κύρκος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ