Σάββατο 7 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΟΥΙΖΑ ΡΑΖΟΥ
Τα παζάρια για λογαριασμό των μονοπωλίων δεν αφορούν τη χαλάρωση της αντιλαϊκής πολιτικής

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο webradio του «902.gr»

  • Σχετικά με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης, η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας χτες στην εκπομπή «Κλικ στην Ενημέρωση» του webradio του «902.gr», σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Αυτό που διεξάγεται αυτές τις μέρες είναι μια διαπραγμάτευση σε εχθρικό έδαφος για τα λαϊκά συμφέροντα. Αυτό με βάση την πορεία των δηλώσεων του υπουργού Οικονομικών, του πρωθυπουργού κ.τ.λ., διαφαίνεται με πολύ σαφή τρόπο. Με σαφή τρόπο διαφαίνεται και αυτό που το Κόμμα μας, έθετε και κατά τη διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου και στην πολιτική αντιπαράθεση όλο το προηγούμενο διάστημα: Φιλολαϊκή διαπραγμάτευση μέσα στα πλαίσια της ΕΕ δεν μπορεί να διεξαχθεί, γιατί πρόκειται για μια διακρατική ένωση που έχει στόχο την προάσπιση των συλλογικών συμφερόντων των ευρωπαϊκών μονοπωλίων και όχι του λαού. Οι οξύτατοι μεταξύ τους ανταγωνισμοί δεν αναιρούν σε καμία περίπτωση την ενιαία στάση που έχουν απέναντι στους εργαζόμενους σε ό,τι αφορά την ένταση της εκμετάλλευσης.

Δηλαδή, η διαπραγμάτευση γίνεται για τους όρους της διαχείρισης του κρατικού χρέους των χωρών της Eυρωζώνης, με αφορμή την ελληνική περίπτωση και η περιβόητη αντιπαράθεση, μεταξύ Γερμανίας από τη μια μεριά, που επιμένει στην περιοριστική πολιτική αντιμετώπισης του προβλήματος, και του συσχετισμού που διαμορφώνεται μεταξύ άλλων χωρών της Eυρωζώνης και με την παρέμβαση των ΗΠΑ, αξιοποιώντας και την κυβερνητική αλλαγή στην Ελλάδα, για «ποσοτική χαλάρωση» της δημοσιονομικής πολιτικής για να τροφοδοτηθεί με νέα κεφάλαια η καπιταλιστική κερδοφορία, δεν αφορά σε καμία περίπτωση τη χαλάρωση της αντιλαϊκής πολιτικής, τη χαλάρωση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων».

  • Σχολιάζοντας τις προχτεσινές δηλώσεις του Γ. Βαρουφάκη περί αποδοχής του 60% - 70% των μέτρων του τρέχοντος συμφωνημένου με την τρόικα προγράμματος «μεταρρυθμίσεων», η Λ. Ράζου σημείωσε:

«Πράγματι, γεννούν ένα ερώτημα αυτά που είπε: Δηλαδή ο λαός, όταν εξέφρασε την αντίθεσή του και την καταδίκη του απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, - που σωστά την καταδίκασε την προηγούμενη Κυριακή, από την άποψη ότι ήταν μια βαθιά ταξική αντιλαϊκή πολιτική - καταδίκασε το 30% με 40% αυτή της πολιτικής; Διότι η γενικευμένη αντίθεση απέναντι στην πολιτική του μνημονίου - έτσι όπως το είχε συνθηματοποιήσει η αξιωματική αντιπολίτευση τότε, που θα το έκανε ο λαός χαρτοπόλεμο με την ψήφο του την προηγούμενη Κυριακή το βράδυ - σαφώς δεν αφορούσε το 30% - 40% αυτής της πολιτικής. Αφορούσε τη συνολική απόρριψη.

Πρέπει να σκεφτεί ο λαός, έστω και εκ των υστέρων, όταν ακούει τον υπουργό Οικονομικών να λέει ότι το 60% - 70% των μέτρων αφορά μέτρα που θα θέλαμε να λάβουμε κι εμείς, πόσο μεγάλη διαφορά υπάρχει, αν υπάρχει, με αντίστοιχες δηλώσεις των στελεχών της προηγούμενης κυβέρνησης που έβγαιναν κι έλεγαν ότι τέλος πάντων δεν μας τα επέβαλε και κανένας, είναι μέτρα που έτσι κι αλλιώς θα έπρεπε να τα πάρουμε ακόμη κι αν δεν μας τα έλεγαν κ.τ.λ.».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ