Σάββατο 7 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Η δουλειά με τις συσκέψεις παρακαταθήκη για την επόμενη μέρα

Η πανελλαδική θετική τάση συσπείρωσης στο ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Γενάρη εκφράστηκε και στο Ηράκλειο. Το ΚΚΕ στο Νομό Ηρακλείου σημείωσε άνοδο κατά 1.776 ψήφους ανεβάζοντας το ποσοστό του κατά 0,91%. Η τάση ενίσχυσης της επιρροής του Κόμματος επιβεβαιώνεται και από την άνοδο κατά 660 ψήφους σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2014, ενώ μια πλευρά που συμβάλει στο θετικό κλίμα στις γραμμές του Κόμματος, στους φίλους και οπαδούς, είναι και η εκλογή κομμουνιστή βουλευτή.

Μαχητική συμμετοχή οπαδών και φίλων στο πλάι του Κόμματος

Στο πλευρό του Κόμματος έδωσαν τη μάχη με οξυμένα αντανακλαστικά, με ζήλο και αυταπάρνηση, εκατοντάδες φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ. Συστρατεύτηκαν με το Κόμμα εργάτες, φτωχοί αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες που το προηγούμενο διάστημα ήταν πρωτοπόροι σε χώρους δουλειάς, σε χωριά, σε σωματεία και συλλόγους για την οργάνωση του λαού απέναντι στην αντιλαϊκή λαίλαπα. Συστρατεύτηκαν και νέοι άνθρωποι, που για πρώτη φορά ψήφιζαν το Κόμμα και έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αύξηση των ποσοστών του.

Βασικός και πιο αποτελεσματικός τρόπος δουλειάς που έφερε το Κόμμα σε άμεση επαφή με εκατοντάδες ανθρώπους ήταν η σύσκεψη. Σε αυτήν τη μάχη εμπλουτίσαμε την πείρα μας για τη μορφή, το περιεχόμενο, τη σύνθεση ακόμα και την αφορμή που μπορεί να προκαλέσει μια σύσκεψη. Πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις σε κλάδους, επιχειρήσεις, σε γειτονιές, χωριά, σπίτια, καφενεία και δημόσιους χώρους.

Αυτός ο τρόπος δουλειάς συνέβαλε αποφασιστικά στην ενίσχυση του Κόμματος, στον εξοπλισμό και την ολοκληρωμένη συζήτηση με ευρύτερο κόσμο, που ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με το Κόμμα. Αναδείχθηκε ότι εργαζόμενοι, φτωχά λαϊκά στρώματα έχουν «στήσει αυτί» στο Κόμμα, αναγνωρίζουν τη σταθερότητα και τη συνέπειά του, τη μαχητικότητα και την αταλάντευτη στάση του στην καθημερινή πάλη, ακόμα και πολλοί που δεν ενίσχυσαν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις εκλογές.

Τρόπος δουλειάς - εφόδιο για την επόμενη μέρα

Αμέσως μετά τις εκλογές και παράλληλα με τη συζήτηση για την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος στα όργανα και τις Κομματικές Οργανώσεις συνεχίζεται η πλατιά συζήτηση με τους ανθρώπους που έδωσαν τη μάχη στο πλευρό του Κόμματος, που το στήριξαν στις εκλογές.

Πυκνώνουν οι συσκέψεις που επιβεβαιώνουν το θετικό κλίμα, της ενίσχυσης του Κόμματος σε συνθήκες αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος, έντονης πόλωσης, εκβιαστικών διλημμάτων και αυταπατών. Συζητείται το αποτέλεσμα του ΚΚΕ, το οποίο διαμορφώθηκε με την αποφασιστική ιδεολογικοπολιτική παρέμβαση του Κόμματος και τη δραστηριότητα των δυνάμεών του στο κίνημα όλο το προηγούμενο διάστημα.

Η συζήτηση στέκεται ιδιαίτερα στην αταλάντευτη στάση του Κόμματος απέναντι στη νέα κυβέρνηση, που καλλιεργεί την αυταπάτη ότι «η ΕΕ μπορεί να αλλάξει». Αναδεικνύεται ότι η ΕΕ δεν αλλάζει, είναι λυκοσυμμαχία, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Η όποια διαπραγμάτευση έχει να κάνει με τις αντιθέσεις ανάμεσα σε μερίδες του κεφαλαίου για τον επιμερισμό της χασούρας που είχαν μέσα στην κρίση. Η δήθεν «κόντρα» κυβέρνησης - τρόικας δεν μπορεί να δημιουργήσει ρωγμές στο κεφάλαιο, ούτε να αποσπάσει φιλολαϊκές κατακτήσεις, από τη στιγμή που η κυβέρνηση «πίνει νερό» στο όνομα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, της ΕΕ των μονοπωλίων, δεσμεύεται για την «τήρηση των συμφωνηθέντων».

Καμία αναμονή - Καμία ανοχή - Καμία αυταπάτη - Τώρα οργάνωση της πάλης

Στη συζήτηση στις συσκέψεις επισημαίνεται ότι το ΚΚΕ δε θα δώσει ψήφο ανοχής σε μια τέτοια κυβέρνηση που προχωράει στις ράγες της ΕΕ. Καλεί το λαό να μην πάρει θέση υπέρ της μιας ή της άλλης μερίδας του κεφαλαίου μέσα από την αναβίωση του λεγόμενου κινήματος των «πλατειών» που τοποθετείται υπέρ ενός διαφορετικού μείγματος διαχείρισης του χρέους, με το λογαριασμό να τον πληρώνει και στις δύο περιπτώσεις ο λαός.

Αυτή η συζήτηση είναι παρακαταθήκη, γιατί εξοπλίζει και μαχητικοποιεί δυνάμεις που βρίσκονται δίπλα στο Κόμμα. Συμβάλλει στο να πυκνώσουν οι πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα μέσα στους κλάδους, χώρους δουλειάς, στις γειτονιές για την οργάνωση του λαού, για μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων, για την ανάκτηση όλων των απωλειών που είχε στα χρόνια της κρίσης. Για να ανοίξει ο δρόμος για τη μοναδική φιλολαϊκή διέξοδο προς όφελος του λαού, με αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους με εργατική - λαϊκή εξουσία.


Βαγγέλης ΣΟΦΙΟΥ
Στέλεχος του ΚΚΕ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φίλοι και οπαδοί να αποτελέσουν μαχητική εφεδρεία πλάι στη δουλειά του Κόμματος με πυξίδα τη στρατηγική του (2021-03-13 00:00:00.0)
Οι εδαφικές ΚΟΒ στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας (2015-10-30 00:00:00.0)
Ανταπόκριση από τις μετεκλογικές συσκέψεις (2015-10-16 00:00:00.0)
Συζητώντας με φίλους του Κόμματος για το εκλογικό αποτέλεσμα και την «επόμενη μέρα» (2015-10-09 00:00:00.0)
Χρήσιμο εργαλείο για να φτάσει πιο μακριά το κάλεσμα του ΚΚΕ (2015-01-17 00:00:00.0)
Σχεδιασμένο κάλεσμα ψήφου στο ΚΚΕ και ετοιμότητας για τη συνέχεια της πάλης (2015-01-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ