Κυριακή 8 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μόνη διέξοδος ο κοινός αγώνας εργαζομένων ασθενών και κατοίκων

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, γίνεται εύκολα κατανοητό ότι οι εργαζόμενοι του «Σισμανογλείου» και οι ασθενείς είναι θύματα της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής εμπορευματοποίησης της Υγείας. Αρα, ο κοινός τους αγώνας είναι η μόνη ελπίδα για να αλλάξει η κατάσταση.

Ο Κώστας Παπαχρήστος, αναπληρωτής γραμματέας του σωματείου, εκλεγμένος με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ σημειώνει: «Εμείς, ως ΠΑΜΕ, τονίζουμε ότι, στο όνομα των προβλημάτων, δεν μπορούμε να δεχτούμε συρρίκνωση της λειτουργίας του νοσοκομείου, όπως το κλείσιμο της εφημερίας που προτείνουν διάφοροι συνδικαλιστές και που θα έχει εγκληματικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Επιπλέον, στην πράξη, το κλείσιμο της εφημερίας διευκολύνει τα σχέδια των επιχειρηματιών του χώρου.

Ο αγώνας των εργαζομένων, των ασθενών και των κατοίκων της περιοχής μπορεί να επιβάλει την αναβάθμιση των υπηρεσιών του νοσοκομείου. Διεκδικούμε και παλεύουμε: Γενναία χρηματοδότηση του νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό με βάση τις ανάγκες ανάπτυξής του, πολύ περισσότερο όταν αυτό το νοσοκομείο έρχεται να καλύψει μια περιοχή που κάλυπταν μέχρι πριν από λίγο καιρό τρία νοσοκομεία. Αμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, μονιμοποίηση των εργαζόμενων με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Να αντικατασταθούν άμεσα όλα τα δημόσια νοσοκομειακά κρεβάτια που χάθηκαν από την περιοχή με τη συρρίκνωση του "Αμαλία Φλέμινγκ" και το κλείσιμο του 1ου ΙΚΑ. Να σταματήσουν οι ασθενείς να πληρώνουν με οποιονδήποτε τρόπο για τις υπηρεσίες που δέχονται από το νοσοκομείο. Να επανέλθουν οι μισθοί των εργαζομένων εδώ και τώρα στα προ των περικοπών επίπεδα, καθώς τα τελευταία πέντε χρόνια οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν χάσει πάνω από πέντε μισθούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ