Τρίτη 17 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στον Πειραιά πολεμικά πλοία της Κίνας

Στον Πειραιά κατέπλευσε η κινεζική ναυτική δύναμη TG 989, σε άλλο ένα βήμα ενίσχυσης των ελληνο-κινεζικών σχέσεων που προωθεί και η νέα κυβέρνηση - όπως οι προκάτοχοί της - στην πραγματικότητα σε όφελος επιχειρηματικών ομίλων των δύο χωρών που αναζητούν νέα πεδία κερδοφορίας.

Ο στολίσκος συγκροτείται από τα πολεμικά πλοία «YUN CHENG» (φρεγάτα), «CHANG BAISHAN» (δεξαμενόπλοιο) και «CHAO HU» (πετρελαιοφόρο). Προηγουμένως ήταν σε αποστολή στον Κόλπο του Αντεν, με αντικείμενο την προστασία εμπορικών πλοίων από την πειρατεία και άλλες «ασύμμετρες απειλές», σε ένα σημαντικό εμπορικό ναυτικό δίαυλο.

Στο πλαίσιο του κατάπλου, χτες, ο αρχηγός ΓΕΝ, Ευ. Αποστολάκης, συναντήθηκε στο Επιτελείο με τον Κινέζο υποναύαρχο Zhang Chuanshu, υπαρχηγό Στόλου της Νότιας Θάλασσας και τακτικό διοικητή της TG 989.

Στο πλαίσιο της παραμονής των κινεζικών πλοίων στον Πειραιά μέχρι τις 20 Φλεβάρη, έχουν προγραμματιστεί, επίσης, επίσκεψη αντιπροσωπείας σε Αρχηγείο Στόλου και Διοικήσεις, αθλητικές εκδηλώσεις, καθώς και συνεκπαίδευση εν πλω με μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ