Παρασκευή 27 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
Επίσκεψη Ολάντ στις Φιλιππίνες

ΜΑΝΙΛΑ.--

Διήμερη επίσημη επίσκεψη στις Φιλιππίνες ξεκίνησε χτες ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Το ταξίδι γίνεται μετά από επίσημη πρόσκληση του Φιλιππινέζου Προέδρου Μπενίνιο Ακίνο και το Παρίσι το εντάσσει στις προετοιμασίες για την Παγκόσμια Συνδιάσκεψη για τις Κλιματικές Αλλαγές, που θα γίνει στη γαλλική πρωτεύουσα τον επόμενο Δεκέμβρη.

Χτεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Λε Μοντ» σημείωνε ότι οι Φιλιππίνες θεωρούνται η δεύτερη πιο απειλούμενη από την υπερθέρμανση του πλανήτη χώρα στον κόσμο, διατηρώντας ταυτόχρονα μερικούς από τους πιο υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στη νοτιοανατολική Ασία.

Η «κινητικότητα» των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για την «αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών» και του «φαινομένου του θερμοκηπίου» (στην οποία εντάσσεται και η Συνδιάσκεψη του Παρισιού) συνδέεται με την προώθηση μιας σειράς επενδύσεων σε τομείς όπως η «πράσινη ενέργεια», οι «εναλλακτικές μορφές ενέργειας» κ.τ.λ. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στη γαλλική αντιπροσωπεία συμμετέχουν εκπρόσωποι επιχειρήσεων από κλάδους όπως η Ενέργεια (η «Σουέζ», αλλά και άλλες που ειδικεύονται στην ηλιακή ενέργεια), οι Μεταφορές (όπως η «Αλστομ», η RATP), η Υγεία (π.χ. η «Σανοφί»).

Χτες το μεσημέρι, είχε προγραμματιστεί γεύμα εργασίας με εκπροσώπους γαλλικών και φιλιππινέζικων εταιρειών και θέμα «Αλλαγές στο κλίμα και ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς».

Τον Ολάντ συνοδεύουν οι υπουργοί Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς, Περιβάλλοντος, Σεγκολέν Ρουαγιάλ και η υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδια για θέματα Ανάπτυξης Ανίκ Ζιραρντέν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ