Τρίτη 3 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Η προστασία του προϊόντος... επέβαλε ομοψυχία

Το ενδεχόμενο της περαιτέρω απαξίωσης του προϊόντος, αλλά και το αντίστοιχο για τυχόν συνέπειες κυρίως οικονομικές (ρήτρα προς το συνδρομητικό κανάλι, έσοδα από τα εισιτήρια) οδήγησε χτες τους επιχειρηματίες - ιδιοκτήτες των ΠΑΕ της Super League σε συμφωνία για τα μέτρα κατά της βίας. Κάτι που αναμένεται να αποτελέσει το ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί της Λίγκας στην επερχόμενη συνάντησή τους (αύριο Τετάρτη) με τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, προκειμένου να τον... πείσουν για επανέναρξη του πρωταθλήματος. Μάλιστα, ενδεικτικό του κλίματος που επικράτησε ότι ακόμα και οι δυο αιώνιοι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός που τον τελευταίο καιρό βρίσκονται σε σφοδρή αντιπαράθεση (ήταν η αιτία να διακοπεί το προηγούμενο ΔΣ) αποφάσισαν παρουσία των προέδρων τους Β. Μαρινάκη και Γ. Αλαφούζουν να αφήσουν για ...εκτός Λίγκας τις διαφωνίες τους, με τους πράσινους να συμφωνούν με τα μέτρα που πρότειναν οι «ερυθρόλευκοι».

Ζητούν επιστροφή του «ιδιώνυμου»

Ανακοινώνοντας τις αποφάσεις του ΔΣ, ο πρόεδρος της Super League Γ. Μποροβήλος επισήμανε πως όλες ήταν ομόφωνες και μίλησε για τη βούληση των επιχειρηματιών, ώστε να πραγματοποιηθούν τα δύο βασικά μέτρα που έθεσε ο υφυπουργός Αθλητισμού για τη νέα σεζόν: το ηλεκτρονικό εισιτήριο και οι κάμερες παρακολούθησης σε όλα τα γήπεδα. Επίσης, αποφασίστηκε να ζητηθεί η παλιά υπουργική απόφαση για απευθείας φυλάκιση όσων συλληφθούν να προκαλούν επεισόδια, η διακοπή ενός αγώνα έστω και με τη ρίψη μιας φωτοβολίδας, αλλά και η απαγόρευση όλων των μετακινήσεων οπαδών μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν. Παράλληλα, τόνισε πως μελλοντικά θα γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις από τις ΠΑΕ για τη μετατροπή σε λέσχες των κλαμπ των οργανωμένων οπαδών. Οπως τόνισε ο πρόεδρος της Super League, όλα αυτά δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν από τη μια μέρα στην άλλη, ωστόσο είναι στο πνεύμα των όσων ζήτησε ο υφυπουργός Αθλητισμού. Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν το πρωτάθλημα να επαναρχίζει κανονικά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Τις δικές της προτάσεις για το θέμα της βίας κατέθεσε η ΠΑΕ Ξάνθη.

Παραμένουν τα ...οξυμένα πνεύματα

Μπορεί εντός Λίγκας να υπήρξε... ομοψυχία, ωστόσο αυτό δε σημαίνει και το τέλος της κόντρας μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού που συνεχίζεται με αυξημένη ένταση αρκετές μέρες μετά τα όσα συνέβησαν στο μεταξύ τους ντέρμπι για το πρωτάθλημα. Νέο επεισόδιο στο σίριαλ αποτέλεσε η έκτακτη συνέντευξη Τύπου της διοίκησης του Παναθηναϊκού. Ο πρόεδρος Γ. Αλαφούζος μίλησε με βαριές εκφράσεις για τα όσα συμβαίνουν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ενώ τα έβαλε με συγκεκριμένους διαιτητές. Επίσης, ξεκαθάρισε ότι η ΠΑΕ θα κάνει έφεση για την ποινή που της επιβλήθηκε. Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός, αντιδρώντας στα λεγόμενα του προέδρου του Παναθηναϊκού, εξέδωσε ανακοίνωση με επίσης βαρείς χαρακτηρισμούς προς τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, και προανήγγειλε μηνύσεις. Θέση πήρε και ο Αστέρας Τρίπολης με δηλώσεις του ενός εκ των συνιδιοκτητών της ομάδας Γ. Καϋμενάκη, που, αφού επισήμανε πως δεν δέχονται, τόνισε πως ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού καλά θα κάνει να λύσει πρώτα τα δικά του προβλήματα.

Καταδικάζει ο ΠΑΟ το ρατσιστικό επεισόδιο

Θέση για το ρατσιστικό συμβάν προς το πρόσωπο του συνεργάτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός και πρώην ποδοσφαιριστή Γάλλο Κριστιάν Καρεμπέ πήρε ο Παναθηναϊκός, που, με ανακοίνωσή του, καταδικάζει το περιστατικό, το οποίο χαρακτηρίζει μεμονωμένο και υποστηρίζει ότι θα αναζητήσει τον παραβάτη, προκειμένου να του απαγορεύσει την είσοδο στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

  • Για προσχεδιασμένα επεισόδια στο γήπεδο στο ντέρμπι αιωνίων μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, με δηλώσεις του στη ΝΕΡΙΤ, όπου, μεταξύ άλλων, εξέφρασε την υποστήριξή του στις ενέργειες του υφυπουργού Αθλητισμού, καθώς και στην αυστηροποίηση των ποινών για τις υπαίτιες ΠΑΕ.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η νέα φάση των ανταγωνισμών και οι κυβερνητικές προσπάθειες διαχείρισης (2022-01-22 00:00:00.0)
Σε ...θολό τοπίο για την επανέναρξη (2018-03-23 00:00:00.0)
Εσωτερικές κόντρες και υπουργικές... παροχές (2016-09-28 00:00:00.0)
Επαναφορά προέδρου ...καίγονται για έναρξη (2016-09-01 00:00:00.0)
ΓΓΑ (2016-04-05 00:00:00.0)
Επανεκκίνηση λόγω... συναίνεσης (2015-03-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ