Τετάρτη 4 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αποδυναμώνει τη διαπραγματευτική υπέρ του κεφαλαίου θέση της χώρας

Οξύνει το ΠΑΣΟΚ την αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την παράταση της δανειακής συμφωνίας που υπέγραψε η κυβέρνηση και την άρνησή της να τη φέρει για συζήτηση και κύρωση στη Βουλή, καθώς δε θέλει να παραδεχτεί ανοικτά ότι πρόκειται για παράταση του ισχύοντος μνημονίου.

Σε αυτή τη βάση, από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε ανακοίνωση, όπου τονίζεται ότι η λεγόμενη Κύρια Σύμβαση Χρηματοοικονομικής Διευκόλυνσης «παραπέμπει ρητά στο μνημόνιο». Οτι η κυβέρνηση «αποφεύγει τη Βουλή, γιατί φοβάται τις αντιδράσεις βουλευτών της αλλά και υπουργών και γιατί θέλει να συντηρεί το ψέμα ότι αυτή δε δεσμεύεται από το τρέχον πρόγραμμα και δεν υπερψήφισε αυτά που κατηγορούσε».

Παραπέρα στο ΠΑΣΟΚ προβλέπουν ότι «στο εσωτερικό της χώρας, οι ίδιοι οι πολίτες θα αντιληφθούν πολύ σύντομα, στην πράξη, τη βαριά κοροϊδία. Τα φούμαρα και το μπαλαμούτι επί της ουσίας. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η κυβέρνηση, αρνούμενη να αναλάβει τις αναγκαίες δεσμεύσεις με συνταγματικά νόμιμο τρόπο, αποδυναμώνει ακόμη περισσότερο τη διαπραγματευτική θέση της χώρας, γιατί τροφοδοτεί τη δυσπιστία κυβερνήσεων και θεσμών. Δυστυχώς, η κυβέρνηση -ακόμη και τώρα- εξακολουθεί να νομίζει ότι διεθνής διαπραγμάτευση σημαίνει θεσμικά τεχνάσματα, ακκισμοί, συνεντεύξεις για εσωτερική κατανάλωση, συνεχές άνοιγμα περιττών μετώπων με άλλα κράτη και ευρωπαϊκούς θεσμούς» καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ