Σάββατο 16 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Να μην εμποδιστεί το ΚΕΘΕΑ

Ζητά την ανάκληση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τα Λαδάδικα

Με απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης καλεί το Δήμο Θεσσαλονίκης να ανακαλέσει την απαγορευτική του απόφαση για την εγκατάσταση συμβουλευτικής μονάδας του ΚΕΘΕΑ στα Λαδάδικα, που έχει, ως γνωστό, προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από πολλές κοινωνικές ομάδες, οργανώσεις και προσωπικότητες της πόλης.

Η απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου τονίζει την αντίθεσή του «σε πρακτικές που τελικά υποθάλπουν φοβίες και δημιουργούν συνθήκες αποκλεισμού από την κοινωνική ζωή εξαρτημένων ή ήδη απεξαρτημένων ατόμων». Η θέση αυτή, τονίζει η απόφαση, «είναι σύμφωνη με την πάγια υποστήριξη του Δικηγορικού Συλλόγου στο έργο του ΚΕΘΕΑ και όσων εργάζονται για την πλήρη και ισότιμη επανένταξη στην κοινωνική ζωή ατόμων και ομάδων που βρίσκονται στο περιθώριό της».

Να σημειωθεί ότι υπηρεσίες της θεραπευτικής κοινότητας ΙΘΑΚΗ εδώ και χρόνια λειτουργούν σε κτίριο στο κέντρο της πόλης. Πρόσφατα η ΙΘΑΚΗ αγόρασε κτίριο στην περιοχή των Λαδάδικων, με την πρόθεση να δημιουργήσει στο χώρο του κτιρίου συμβουλευτική μονάδα και ειδική βιβλιοθήκη για θέματα τοξικοεξάρτησης.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης όμως, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου απαγόρευσε την εγκατάσταση και λειτουργία της μονάδας αυτής, υποκύπτοντας προφανώς στις πιέσεις καταστηματαρχών της περιοχής που δεν επιθυμούν τη διατάραξη του στάτους της εν λόγω περιοχής με τη μαζική παρουσία «ανεπιθύμητων» νεαρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ