Σάββατο 16 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΑΣΗ
Εγκληματική η πολιτική της κυβέρνησης

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Α. Σκυλλάκου σε Επερώτηση βουλευτών της ΝΔ

Εγκληματική είναι η κυβερνητική πολιτική για τα δάση, κάτι που θα το πληρώσει το μέλλον της ίδιας της χώρας, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Σκυλλάκος, παρεμβαίνοντας χτες σε Επερώτηση βουλευτών της ΝΔ.

Ο βουλευτής τόνισε ότι η χώρα μας έχει τις περισσότερες πυρκαγιές από κάθε άλλη και γι' αυτό ακριβώς χρειάζεται μεγαλύτερη παρέμβαση από τις κυβερνήσεις. Αντί γι' αυτό είπε, η χώρα μας δεν κρατάει χρόνο με το χρόνο ούτε το ισοζύγιο των δασών, αφού τα απαραίτητα μέτρα είναι στην κυριολεξία ελλιπή.

Αναφερόμενος στην Επερώτηση των βουλευτών της ΝΔ είπε ότι ναι μεν κάνουν σωστές διαπιστώσεις αλλά όταν ήταν στην κυβέρνηση η ΝΔ εφάρμοζε αντίστοιχες με τις σημερινές πολιτικές. Είναι χαρακτηριστικό, τόνισε, ότι την τελευταία δεκαετία το ποσοστό του προϋπολογισμού που δίνεται για τα δάση είναι κάτω από το 1%, ενώ και τα δύο κόμματα αναθεώρησαν το άρθρο 24 του Συντάγματος, ανοίγοντας έτσι το δρόμο στην οικοπεδοποίηση και εκμετάλλευση των δασών.

Η προστασία του δασικού πλούτου, συνέχισε, δεν κρίνεται από τα ωραία λόγια αλλά από τις πρακτικές και είναι χαρακτηριστικό ότι στη χώρα μας δεν έγινε ούτε αεροφωτογράφηση για την καταγραφή των δασών. Επίσης, καθυστερούν οι αναδασώσεις και είναι χαρακτηριστικό ότι δεν προστατεύονται ούτε οι φυσικές αναδασώσεις. Ενδεικτικό της εγκατάλειψης είναι και το ότι το έκτακτο προσωπικό της Δασικής Υπηρεσίας που ασχολείται με την κατάσβεση των πυρκαγιών φέτος μειώθηκε.

Καταλήγοντας, είπε ότι η κυβέρνηση περιφρόνησε το σχετικό πόρισμα της διακομματικής επιτροπής της Βουλής, το οποίο, μεταξύ άλλων, πρότεινε τη σύσταση ενιαίου φορέα δασοπροστασίας και χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ