Σάββατο 16 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Εγκατάλειψη στις προσφυγικές κατοικίες

Διαμαρτυρία των κατοίκων της περιοχής

Κατεστραμμένες αποχετεύσεις. Απαράδεκτα κοινόχρηστα κλιμακοστάσια. Οχι, δεν πρόκειται για σπίτια σε κάποια χώρα του λεγόμενου Τρίτου Κόσμου. Αυτή είναι η εικόνα των προσφυγικών πολυκατοικιών στους Αγίους Αναργύρους, δέκα λεπτά από το κέντρο του Πειραιά. Αν στην προαναφερόμενη κατάσταση των κτιρίων προστεθούν και οι βλάβες που υπέστησαν από το σεισμό, τότε γίνεται κατανοητό πως στην πραγματικότητα είναι παντελώς ακατάλληλες για να μένουν άνθρωποι.

Πριν τέσσερα χρόνια είχαν δοθεί υποσχέσεις για ανάπλαση. Υποτίθεται ότι είχαν αρχίσει και οι σχετικές μελέτες. Μετά είχαν δοθεί υποσχέσεις για 200 εκατομμύρια προκειμένου να επισκευαστούν εξωτερικά τα κτίρια. Τελικά, δεν έγινε τίποτα. Οι κάτοικοι όμως δεν είναι διατεθειμένοι να σταυρώσουν τα χέρια. Ζητούν από την πολιτεία να εκπληρώσει το χρέος της. Να αναλάβει τη στατική αποκατάσταση, τις όψεις, τα κοινόχρηστα κλιμακοστάσια και δίκτυα και να βοηθήσει στην εσωτερική επισκευή των σπιτιών. Αυτά τόνισαν στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε έξω από τις πολυκατοικίες.

Από τη σύσκεψη έλαμψαν με την απουσία τους οι αρμόδιοι υπουργοί, ενώ ο δήμαρχος και η νομάρχης Πειραιά έστειλαν εκπροσώπους τους που, απλά, δήλωσαν πως, αν και θέλουν να βοηθήσουν, δεν είναι αρμόδιοι και συνεπώς δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Από την επιτροπή κατοίκων καταγγέλθηκε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί τους ο ιδιαίτερος του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη τους δήλωσε πως η υπόθεσή τους δεν είναι θέμα προτεραιότητας.

Σε ψήφισμα που εγκρίθηκε από τη συγκέντρωση εκφράζεται η έντονη διαμαρτυρία των κατοίκων για την περιφρόνηση των υπουργών, υπογραμμίζεται η ανάγκη της άρσης των απαράδεκτων συνθηκών κατοικίας και δηλώνεται ότι θα γίνουν παραστάσεις στα συναρμόδια υπουργεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ