Σάββατο 16 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΟΥΒΑ
Κανένα πρόβλημα δεν έλυσε η διοίκηση Αβραμόπουλου

Μόνο όταν πρόκειται να εισπράξει τέλη θυμάται η διοίκηση του Δήμου Αθηναίων την περιοχή της Γούβας και τους κατοίκους της και γενικώς όλες τις γειτονιές της πόλης που δεν έχουν το προνόμιο να αποτελούν τη «βιτρίνα» της. Η εγκατάλειψη της περιοχής από τη Δημοτική Αρχή του Δ. Αβραμόπουλου επιβεβαιώθηκε προχθές, σε συνάντηση που διοργάνωσε στην πλατεία Πλυτά, η «Συμπαράταξη για την Αθήνα».

Η συνάντηση, που έγινε στα πλαίσια των προεκλογικών δεσμεύσεων της «Συμπαράταξης» για συνεχή ενημέρωση των προβλημάτων από τους κατοίκους και από κοινού αντιμετώπιση αυτών, κατέδειξε πως τα έργα που εξαγγέλλονται και επανεξαγγέλλονται στις γειτονιές είτε δε γίνονται, είτε δεν προχωρούν. Την ίδια ώρα, η Διοίκηση του Δήμου φαίνεται να «θυμάται» τις γειτονιές όταν πρόκειται να εισπράξει τέλη και φόρους. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τις 31 Δεκέμβρη του 1998 - οπότε και ξεκίνησε η δεύτερη θητεία του Αβραμόπουλου - μέχρι και την 1η Γενάρη του 2001, τα τέλη τραπεζοκαθισμάτων έχουν αυξηθεί κατά 654,9%. Δηλαδή από 6.580 δραχμές το τετραγωνικό μέτρο, τα τέλη έφτασαν στις 43.098 δραχμές.

Την ίδια ώρα και παρά τις υπέρογκες αυξήσεις, τα παγκάκια στις πλατείες είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία κατεστραμμένα, με αποτέλεσμα για να μπορεί κάποιος να τις χαρεί, να πρέπει να πληρώσει «χρυσό» τον καφέ στα μαγαζιά.

Χαρακτηριστικά, ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», Στέλιος Λάμπρου σημείωσε μιλώντας προς τους κατοίκους της Γούβας ότι «η Διοίκηση του Δήμου αρνείται να επιλύσει τα προβλήματα των γειτονιών, την ίδια ώρα που δείχνει ιδιαίτερα πρόθυμη να εξυπηρετεί τα συμφέροντα μεγαλοκατασκευστών και κερδοσκόπων σε βάρος της πόλης, όπως γίνεται με τα σχέδια του Μπ. Βωβού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ