Σάββατο 16 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΠ
«Υπαρξιακή» φιέστα

Φιέστα που αποσκοπεί να δείξει ότι το ΚΕΠ υπάρχει ως κόμμα, είναι η πρώτη πανελλαδική συνδιάσκεψη που πραγματοποιείται σήμερα στο ΟΑΚΑ.

Ετσι το σύνθημα της εκδήλωσης «θέλουμε, μπορούμε, αλλάζουμε», που συνοδεύεται από «πολυσυλλεκτικά» σύμβολα (ελιά, ήλιος και θάλασσα), θα πρέπει μάλλον να «διαβαστεί»: «Πόσοι είμαστε και πού - ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ - πάμε».

Για την επιτυχία της φιέστας εργάζονται πυρετωδώς οι συνεργάτες του Δ. Αβραμόπουλου, έχοντας αποστείλει προσκλήσεις σε 2.500 άτομα, ενώ, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, πιέσεις για συμμετοχή ασκούνται μέχρι και σε... υπαλλήλους και εργάτες του Δήμου της Αθήνας. Στόχος των στελεχών του ΚΕΠ είναι να δημιουργήσουν, με τη βοήθεια και των καναλιών, μια «θριαμβευτική εικόνα», ώστε να διασκεδαστούν οι υπάρχουσες αρνητικές εντυπώσεις και το κλίμα ηττοπάθειας που έχει «αγγίξει» και τα πλέον αφοσιωμένα στο δήμαρχο στελέχη. Οι διοργανωτές έχουν επιστρατεύσει διάφορα «επικοινωνιακά εφέ», μουσική και τρισδιάστατα γραφικά. Ο Δ. Αβραμόπουλος στην ομιλία του θα προσπαθήσει να τονώσει το, πεσμένο εμφανώς, ηθικό των οπαδών του και μάλιστα δε θα διστάσει να παρομοιάσει εαυτόν με τον Ελευθ. Βενιζέλο, για τον οποίο θα «παρατηρήσει» ότι στην πρώτη κυβέρνησή του δεν είχε «επώνυμους» (!), πράγμα που αποτελεί κάποιου είδους παρηγοριά για τον ίδιο και όσους, ακόμα, τον ακολουθούν. Θα επαναλάβει τη φραστική επίθεση στο κομματικό σύστημα με ανούσιες αναφορές του τύπου «τα κόμματα έχουν κουρασμένα μέταλλα και δομές που δεν πείθουν»! Ειδικά για το ΠΑΣΟΚ θα διαπιστώσει ότι «αναδεικνύει την καθεστωτική νοοτροπία», ενώ για τη ΝΔ πως «δεν πείθει ότι φέρνει κάτι νέο και σύγχρονο».

Την ίδια στιγμή, τα στελέχη του ΚΕΠ περιμένουν με αγωνία τα επόμενα γκάλοπ, τα οποία φοβούνται ότι θα επιβεβαιώνουν την έντονα καθοδική πορεία του ΚΕΠ. Σε ιδιαίτερα δυσμενή θέση, ο Δ. Αβραμόπουλος είναι άγνωστο πώς θα αντιδράσει, ιδιαίτερα απέναντι στη Ρηγίλλης που σφίγγει ολοένα και περισσότερο τον κλοιό και επαναπροσεγγίζει και προσεταιρίζεται στελέχη του κόμματος Αβραμόπουλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ