Παρασκευή 20 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΥΓΕΙΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΟΠΥΥ Βέροιας

Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΟΠΥΥ Βέροιας, με αίτημα να εξασφαλιστεί η δωρεάν παροχή φαρμάκων και θεραπειών σε παραπληγική, διοργανώνει, σήμερα στις 10 το πρωί, η Γραμματεία Ημαθίας του ΠΑΜΕ.

Η Αναστασία Παρασκευόπουλου, εργαζόταν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ως εργολαβική καθαρίστρια, ήταν στο ΔΣ του σωματείου, ανέπτυξε πλούσια δράση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, απολύθηκε για τη δράση της και επαναπροσλήφθηκε με την οργανωμένη παρέμβαση του ταξικού σωματείου και του ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης.

Το 2010 αρρώστησε από νεοπλασματική νευροπάθεια. Από το 2011 είναι σε αναπηρική σύνταξη με 81% αναπηρία. Μέχρι το Μάιο του 2013, λόγω της σοβαρής πάθησης, ήταν εξασφαλισμένη η δωρεάν παροχή φαρμάκων, στη συνέχεια καταργήθηκε από τον ΕΟΠΥΥ με απόφαση του υπουργείου Υγείας και σήμερα είναι αναγκασμένη να πληρώνει συμμετοχή σε φάρμακα και θεραπείες 300 έως και 500 ευρώ το μήνα.

Είναι παραπληγική, ζει σε άθλιες συνθήκες στα Παλατίτσια Ημαθίας, καθώς ο σύζυγος και το παιδί της είναι άνεργοι.

Η Γραμματεία Ημαθίας του ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους να μπουν μαζικά στον αγώνα για δημόσια - δωρεάν υγεία για όλους χωρίς εξαιρέσεις, καμία επιχειρηματική δράση στην Υγεία - Πρόνοια. Και στο πλαίσιο αυτό να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο για την υγεία που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Νάουσας την Τετάρτη 1 Απρίλη, στις 6 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Νάουσας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ