Παρασκευή 20 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΟΥΛΗ
Ευχολόγια για την αντιμετώπιση του εργασιακού μεσαίωνα

Τα ευχολόγια, τις αόριστες υποσχέσεις και τους ...«αρνητικούς συσχετισμούς του εργατικού κινήματος», επιστράτευσε ο υπουργός Εργασίας, Π. Σκουρλέτης, χτες από το βήμα της Βουλής, για να αποφύγει να πάρει ξεκάθαρη θέση και να απαντήσει στην Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτης, για το πώς θα αντιμετωπίσει τον εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλει η πολυεθνική εταιρεία «ΝΕΣΤΛΕ» στους εργαζόμενους, ο οποίος περιλαμβάνει από ατομικές συμβάσεις, εκ περιτροπής εργασία με δύο και τρεις μέρες τη βδομάδα, δραστική περικοπή στους μισθούς τουλάχιστον ως 38%, μέχρι και απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.

Οπως ανέφερε ο Χρ. Κατσώτης, η πολυεθνική επιτίθεται με αγριότητα στους εργαζόμενους, όταν την ίδια στιγμή καταγράφει μεγάλη κερδοφορία. Τόνισε ότι «πατάει» στο αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο, στους εφαρμοστικούς μνημονιακούς νόμους, που διατηρεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σε πλήρη ισχύ.

Απαντώντας, ο υπουργός ανέφερε ότι το υπουργείο έχει γνωστοποιήσει στη συγκεκριμένη επιχείρηση τις απόψεις του και την πρόθεση για αλλαγή στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις Συλλογικές Συμβάσεις. Παρέπεμψε τη λύση σε νομοθετική ρύθμιση για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που θα διέπει τις Συλλογικές Συμβάσεις, απέφυγε να αναφέρει συγκεκριμένα τι θα προβλέπει η «νομοθετική ρύθμιση» και κατά πόσο βελτιώνει τη θέση των εργαζομένων, ωστόσο έδωσε το στίγμα όταν ανέφερε: «Να βοηθήσουμε να υπάρξει ένα μέτωπο, οι συσχετισμοί εκείνοι σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, για να γίνουν πράξη αυτά τα πράγματα».

Ο Χρ. Κατσώτης, απαντώντας στις υπεκφυγές και την «αγωνιστική φρασεολογία» του Π. Σκουρλέτη, επισήμανε: «Εδώ οι ευθύνες είναι συγκεκριμένες και είναι πολιτικές ευθύνες. Η, λοιπόν, καταργούμε αυτό το νομοθετικό πλαίσιο που προβλέπουν οι εφαρμοστικοί νόμοι που ισοπεδώνουν τα δικαιώματα των εργαζομένων ή τα άλλα είναι "άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε". Και εδώ οι εργαζόμενοι πράγματι θέλουν απαντήσεις».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καμιά απάντηση για τα δίκαια αιτήματα των διανομέων (2021-03-23 00:00:00.0)
Υπόλογη η κυβέρνηση για τη μετατροπή των χώρων δουλειάς σε υγειονομικές βόμβες (2021-03-09 00:00:00.0)
«Αλλαξε ο Μανωλιός» η στάση και της κυβέρνησης ΝΔ (2019-10-04 00:00:00.0)
Δεν γνωρίζει τίποτα για την εργασιακή ζούγκλα στις τουριστικές επιχειρήσεις! (2018-11-30 00:00:00.0)
Διεκδικούν να μπει τέλος στην εργασιακή ομηρία (2017-07-07 00:00:00.0)
Δυνατό ΚΚΕ γιατί αυτό είναι το όπλο του λαού (2015-09-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ