Παρασκευή 20 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Οργανώνουν απεργία στο εμπόριο για την κυριακάτικη αργία

Σύσκεψη για την καλύτερη οργάνωση και το συντονισμό της δράσης ενόψει της απεργιακής κινητοποίησης στις 5 Απρίλη στο εμπόριο, που έχουν κηρύξει κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας, οργανώνει την Κυριακή 22 Μάρτη ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Η σύσκεψη γίνεται στις 11 π.μ. στα γραφεία του ΣΕΑ (Αγ. Φιλοθέης 5β - Πλ. Μητροπόλεως).

Σημειώνεται ότι ήδη 18 κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία από όλη τη χώρα έχουν πάρει πρωτοβουλία για την κήρυξη απεργίας την Κυριακή 5 Απρίλη. Τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Χαλκίδας, τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ιωαννίνων, Ηρακλείου Κρήτης, Χανίων, Λάρισας, Αγρινίου, Καλαμάτας, Αχαΐας, Ξάνθης και Λαμίας, τα επιχειρησιακά σωματεία «Lidl» Ν. Αττικής, «Praktiker Ελλάς» και «Αρβανιτίδη», απευθύνουν κάλεσμα σε όλα τα συνδικάτα του κλάδου να πάρουν απεργιακές αποφάσεις, να οργανώσουν περιοδείες και εξορμήσεις, να συζητήσουν με τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς, να πάρουν στα χέρια τους την πάλη για να κατοχυρωθεί με νόμο από την κυβέρνηση η κυριακάτικη αργία. Υπενθυμίζουμε ότι η Κυριακή 5 Απρίλη είναι μία από τις επτά Κυριακές για τις οποίες έχει νομοθετηθεί (ν. 4177/2013) η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων.

Στη Θεσσαλονίκη

Σύσκεψη με θέμα την οργάνωση του αγώνα για νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, με πρωτοβουλία της Ενωσης Εμπορουπαλλήλων Θεσσαλονίκης και με τη συμμετοχή σωματείων του κλάδου και αυτοαπασχολούμενους.

Στη σύσκεψη παρουσιάστηκε η απόφαση του ΔΣ της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων για 24ωρη απεργία στις 5 Απρίλη και συγκέντρωση στις 12.30 το μεσημέρι στην πλατεία Αριστοτέλους. Η απόφαση αυτή αποτέλεσε και την πρόταση που κατέθεσε η Ενωση προς όλα τα σωματεία του κλάδου του εμπορίου, με στόχο να παρθούν αντίστοιχες αποφάσεις και να προχωρήσει συντονισμένα ο αγώνας.

Η συζήτηση που έγινε ανέδειξε τους λόγους που πρέπει να υπερασπιστούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την κυριακάτικη αργία, οι δυσκολίες και τα εμπόδια που υπάρχουν αλλά και πώς μπορούν να ξεπεραστούν για την καλύτερη οργάνωση της πάλης, η διάρκεια του αγώνα και ο εμπλουτισμός του και με άλλες μορφές. Επίσης, αναδείχθηκε πως ο αγώνας για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας είναι άμεσα συνδεμένος με τον αγώνα για κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας, την υπογραφή και υποχρεωτικότητα για όλο τον κλάδο Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα αναπληρώνει τα χαμένα των τελευταίων χρόνων.

Για την καλύτερη προετοιμασία της απεργιακής κινητοποίησης, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων έχει βγάλει πρόγραμμα εξορμήσεων σε μεγάλους εργασιακούς χώρους. Επίσης, οργανώνει Γενική Συνέλευση την Κυριακή 29 Μάρτη στις 6 μ.μ., η οποία θα γίνει την ίδια μέρα και ώρα σε δύο σημεία της πόλης, Δυτικά και Ανατολικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ