Παρασκευή 20 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κινητοποίηση των Επιτροπών Αγώνα ΤΑΞΙ

Συγκέντρωση στο υπουργείο Μεταφορών έκαναν χτες το πρωί οι Επιτροπές Αγώνα ΤΑΞΙ της ΠΑΣΕΒΕ στην κατεύθυνση της ανάπτυξης αγώνων ενάντια στην επέλαση των μονοπωλιακών ομίλων και της πολιτικής που τα στηρίζει.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρονται, μεταξύ άλλων, στην είσοδο στον κλάδο μονοπωλιακών ομίλων τουρισμού όπως η UBER, το TAXIPLON, το TAXIBEAΤ. Ειδικότερα για την UBER επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη πολυεθνική προσφέρει «υπηρεσίες δωρεάν» στο χρήστη με ταξί και ΙΧ, προειδοποιώντας ότι «αφού ξεζούμισε χιλιάδες συναδέλφους σε ΗΠΑ, Γαλλία, Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία, Βέλγιο και αλλού, το 2014 έκανε τζίρο 40 δισ. δολάρια και με 20 δισ. κέρδη έρχεται να χτυπήσει και την ελληνική αγορά». Ακόμα αναδεικνύουν τις ευθύνες των ΣΑΤΑ - ΠΟΕΙΑΤΑ «που κοιμίζουν τόσα χρόνια τον κλάδο (...) σήμερα αρνούνται να κάνουν αγώνα για τα δικαιώματά μας, αρνούνται ακόμα και Διοικητικό Συμβούλιο και Γενική Συνέλευση για να ενημερωθούμε».

Οι Επιτροπές προβάλλουν τα αιτήματα: Κατάργηση των μνημονιακών νόμων 4070 και 4093 και των νόμων της λεγόμενης απελευθέρωσης επαγγελμάτων και υπηρεσιών. Να απαγορευτεί στις εταιρείες παροχής υπηρεσιών, όπως είναι οι UBER - TAXIPLON - TAXIBEAT - VIVA, να μεσολαβούν στη διαχείριση του μεταφορικού έργου εκμεταλλευόμενες τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες του κλάδου. Να απαγορευτεί η πρακτική της δωρεάν μεταφοράς για διαφημιστικούς λόγους που έχει μοναδικό στόχο να τσακίσει τους επαγγελματίες του κλάδου. Να απαγορευτεί η δυνατότητα παροχής υπηρεσιών ΤΑΞΙ με ιδιωτικής χρήσεως αυτοκίνητα από ιδιώτες.

Στο πλαίσιο της συγκέντρωσης, έγινε συνάντηση με τον διευθυντή του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών, στον οποίο οι Επιτροπές κατέθεσαν σχετικό υπόμνημα χωρίς ωστόσο να πάρουν απάντηση. Ο διευθυντής είπε ότι το υπουργείο θα εξετάσει τα ζητήματα που θέτουν μετά το διορισμό νέου γενικού γραμματέα και θα τους καλέσει σε νέα συνάντηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ