Τρίτη 7 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΤΡΑ
Κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση του παραλιακού μετώπου

Παραδοσιακοί χοροί από νέους και παιδιά της Πάτρας
Παραδοσιακοί χοροί από νέους και παιδιά της Πάτρας
Μια σειρά από δράσεις, με αίτημα την οριστική παραχώρηση του παραλιακού μετώπου της Πάτρας στο λαό της πόλης και την εναντίωση στην ιδιωτικοποίησή του, διοργανώθηκαν το περασμένο Σάββατο. Δεκάδες φορείς, σύλλογοι και οργανώσεις πήραν μέρος στις δράσεις που διοργανώθηκαν στο Μώλο της Αγίου Νικολάου, στηρίζοντας την κινητοποίηση και την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής.

«Πρέπει να υπερασπίστουμε από την ιδιωτικοποίηση και την παράδοση στους επιχειρηματικούς ομίλους τη λιμενική ζώνη. Ο κίνδυνος είναι άμεσος και οι σχεδιασμοί τους πρέπει να αποτραπούν», τόνισε ο Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης που έδωσε το «παρών» στις πολύμορφες δράσεις. Οι δράσεις περιλάμβαναν συναυλία, παραδοσιακούς χορούς, ποδηλατοδρομία, ενώ ακολούθησε πορεία στο λιμάνι της πόλης.

Θυμίζουμε ότι την περασμένη βδομάδα η δημοτική αρχή διοργάνωσε συνέντευξη Τύπου, για το θέμα. Ο Κ. Πελετίδης είχε ξεκαθαρίσει πως: «Διεκδικούμε από την κυβέρνηση την άμεση και οριστική παραχώρηση του παραλιακού μετώπου (από τις εκβολές του Διακονιάρη, μέχρι τις εκβολές του Μειλίχου), καθώς και τη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την ανάπλασή της, για την ελεύθερη πρόσβαση και τη δωρεάν χρήση, για να ικανοποιηθούν οι πιεστικές λαϊκές ανάγκες στην ξεκούραση, στην αναψυχή, στον πολιτισμό και τον αθλητισμό». Επιπλέον, το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας ψήφισε ομόφωνα ψήφισμα για την άμεση και οριστική παραχώρηση του Παραλιακού Μετώπου στο Δήμο και στο λαό της Πάτρας. Ανάμεσα σε άλλα, το ψήφισμα αναφέρει: «Το Δημοτικό Συμβούλιο στηρίζει την άμεση κατασκευή και λειτουργία του νέου κοινόχρηστου πάρκου 200 στρεμμάτων στην Ακτή Δυμαίων και τις πρωτοβουλίες για την κατάργηση κάθε περιορισμού στην κίνηση πεζών και ποδηλάτων στο βόρειο (παλιό) λιμάνι, την άμεση μεταφορά όλων των λειτουργιών και εγκαταστάσεων στο νέο λιμάνι και την παραχώρηση και αξιοποίηση των χώρων του παραλιακού μετώπου προς όφελος του λαού».


Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση του Σαββάτου
Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση του Σαββάτου
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα παρέμβαση για το θέμα της παραλιακής ζώνης (2018-04-18 00:00:00.0)
Δυναμικό «παρών» χιλιάδων κατοίκων στην απαίτηση για παραχώρηση της παραλιακής ζώνης (2016-07-07 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για το θαλάσσιο μέτωπο την Τρίτη 5 Ιούλη (2016-07-01 00:00:00.0)
Σύσκεψη με φορείς για την παν-πατραϊκή κινητοποίηση (2016-06-30 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο για την παραλιακή ζώνη (2016-06-24 00:00:00.0)
Ζητά συνάντηση με τον πρωθυπουργό για την παραχώρηση της λιμενικής ζώνης (2016-05-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ