Πέμπτη 16 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΦΕΤΩΝ
Ζητάει την παραπομπή 93 εμπλεκομένων

Να παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων 93 άτομα για την υπόθεση των στημένων αγώνων στο ποδόσφαιρο (2008 - 2011) εισηγήθηκε χτες, στο δικαστικό συμβούλιο ο Εισαγγελέας Εφετών Π. Πούλιος. Μεταξύ αυτών, είναι ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Αβρ. Παπαδόπουλος, o νυν πρόεδρος της Super League Γ. Μποροβήλος, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Μ. Κουντούρης, ο παίκτης του Πλατανιά Κ. Μενδρινός, ο Αχ. Μπέος και ο εκ των ιδιοκτητών της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, Δ. Μπάκος.

Οι κατηγορίες που ανά περίπτωση έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση αφορούν τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης κατ' επάγγελμα και συνήθεια, της εκβίασης με απειλή βλάβης του εξαναγκαζομένου, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και της δωροδοκίας και δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα. Στην πρόταση γίνεται αναφορά σε συνολικά 51 στημένους αγώνες της επίμαχης περιόδου, σε όλες τις κατηγορίες (Super League, Football League, Κύπελο Ελλάδος) με την εμπλοκή παραγόντων του ποδοσφαίρου.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας εισηγείται την απαλλαγή συνολικά 59 κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και ο Β. Μαρινάκης, ο Σπ. Καλογιάννης, ο διαιτητής Θ. Γιάχος και ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γ. Γεωργιάδης, κρίνοντας ότι δεν στοιχειοθετούνται σε βάρος τους οι αποδιδόμενες πράξεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ