Τετάρτη 22 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο

ΑΚΤΙΟ: Σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε χτες στο Ακτιο, σε ιδιωτική επιχείρηση που λειτουργεί στη μαρίνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, 22χρονος εργαζόμενος τραυματίστηκε, με αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό του αριστερού του ποδιού. Αρχικά, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πρέβεζας και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, προκειμένου οι γιατροί να προχωρήσουν σε επέμβαση συγκόλλησης.

ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΥΠΟΙΚ: Για δεύτερη μέρα συνέχισαν χτες απολυμένες καθαρίστριες να βρίσκονται έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στην οδό Νίκης, διεκδικώντας το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα. Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του 2013 απολύθηκαν περίπου 300 καθαρίστριες που δούλευαν σε εφορίες και άλλες υπηρεσίες του υπουργείου, μέχρι και δώδεκα χρόνια, με μηνιαίες συμβάσεις. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παρόλο που προεκλογικά πολλές φορές ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στηρίξει το αίτημά τους, ανακάλυψε ξαφνικά ότι δεν μπορεί να υλοποιηθεί, γιατί είναι «αντισυνταγματικό».

«ΑΡΩΓΗ» - ΛΑΡΙΣΑ: Απλήρωτοι για 7 μήνες παραμένουν οι εργαζόμενοι στο κέντρο αποκατάστασης «Αρωγή», στη Λάρισα, που ανήκει στον όμιλο «Euromedica - Αρωγή» (Θεσσαλίας). Οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας, διεκδικώντας την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων. Την έμπρακτη στήριξη στον αγώνα τους εξέφρασε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, καλώντας όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους. Σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Εργαστηρίων, Γηροκομείων, Οίκων Ευγηρίας, Αναρρωτηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων Ν. Λάρισας επισημαίνει ότι η απλήρωτη εργασία αποτελεί μόνιμη τακτική του ομίλου πανελλαδικά. Συμπαράσταση εκφράζει και η Διοίκηση του Συλλόγου Υπαλλήλων Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Την επιχείρηση «STIRIXIS υγείας» (κάρτα υγείας), που δραστηριοποιείται στον τομέα παροχών Υγείας, από το 2012 έχει απλήρωτους τους εργαζόμενους και απολύει παράνομα όσους διεκδικούν δεδουλευμένα, καταγγέλλει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Απαιτεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας να παρέμβουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ