Τετάρτη 13 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Παίζει και αυτό το ρόλο του στον εκφοβισμό του λαού

Το δικό του ρόλο στον εκφοβισμό του λαού, ώστε να αποδεχτεί τα νέα αντεργατικά μέτρα που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στο όνομα της παραμονής της χώρας στην ΕΕ και στο ευρώ, παίζει και το ΠΑΣΟΚ.

Χαρακτηριστικά, μιλώντας προχθές βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό «STAR», ο πρόεδρος του κόμματος Ευ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι αν ο Αλ. Τσίπρας εφάρμοζε τις προεκλογικές του εξαγγελίες για το χρέος, την παύση πληρωμών κ.λπ., η χώρα θα είχε καταστραφεί (παρ' ότι και αυτές βέβαια δεν αποτελούσαν στοιχεία φιλολαϊκής πολιτικής, αλλά κινούνταν πλήρως στο πλαίσιο της αστικής διαχείρισης...).

Παραπέρα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν εφαρμόζει πολιτικές που βγάζουν νόημα, χαρακτήρισε «παιδική εκδρομή» το mail Χαρδούβελη και υποστήριξε ότι «το τρενάκι του τρόμου έρχεται τώρα» με τα νέα μέτρα που παζαρεύει η κυβέρνηση με τους δανειστές. Υπεραμυνόμενος της πολιτικής της προηγούμενης συγκυβέρνησης και δίνοντας μιαν ιδέα του τι φέρνει η τωρινή, υποστήριξε ότι στο mail Χαρδούβελη δεν προβλέπονταν μειώσεις των συντάξεων, πλην των επικουρικών, «απλά» δεν θα δίνονταν αυξήσεις το 2015 και το 2016. Επίσης, ανέφερε ότι δεν προβλεπόταν αύξηση στον ΦΠΑ (μέσω αύξησης στα νησιά ή ενιαίου ΦΠΑ).

Για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος ο Ευ. Βενιζέλος άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι θα τηρήσει την ίδια (αρνητική) στάση που τήρησε και στην περίπτωση του δημοψηφίσματος το οποίο είχε εξαγγείλει ο Γ. Παπανδρέου το 2011. Οπως σημείωσε, η κυβέρνηση εμφάνισε το δημοψήφισμα ως απειλή προς τους εταίρους, αλλά αυτοί βγήκαν όλοι, με πρώτο τον Β. Σόιμπλε, και είπαν στον Αλ. Τσίπρα να το κάνει, αλλά να μην περιμένει αποδέσμευση δόσης πριν τη διεξαγωγή του. Ανέφερε, ακόμη, ότι όποιο κι αν είναι το ερώτημα που θα τεθεί σε ενδεχόμενο δημοψήφισμα, αυτό θα εκληφθεί ως ερώτημα παραμονής ή αποχώρησης από το ευρώ, και έτσι θα το αντιληφθούν οι εταίροι και οι περιλάλητες αγορές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ