Τετάρτη 13 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Την Κυριακή η 35η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Οδηγίες της Οργανωτικής Επιτροπής προς τους ειρηνοδρόμους

Την Κυριακή, 17 Μάη, θα πραγματοποιηθεί η 35η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης. Η εκκίνηση θα γίνει στις 8 π.μ. από τον Τύμβο του Μαραθώνα με προορισμό το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, όπου αναμένεται να φτάσει στις 6 το απόγευμα.

Για τη μετάβαση των ειρηνοδρόμων στον Τύμβο του Μαραθώνα θα αναχωρήσουν πούλμαν της ΕΕΔΥΕ από την Πλατεία Κάνιγγος στις 6:30 το πρωί, με ώρα προσέλευσης το αργότερο μέχρι 6:15 π.μ.

Σύντομα θα ανακοινωθούν με λεπτομέρειες τα δρομολόγια των πούλμαν που ξεκινούν από διάφορες συνοικίες της Αθήνας και του Πειραιά. Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 210.38.44.853, 210.38.44.854.

Το πρόγραμμα της πορείας συνοπτικά έχει ως εξής:

-- 8 π.μ. Τύμβος Μαραθώνα - τελετή έναρξης

-- 8.30 π.μ. Εκκίνηση πορείας

-- 9.30 π.μ. Νέα Μάκρη

-- 12 μ. Διασταύρωση Ραφήνας

-- 1.30 μ.μ. Πικέρμι

-- 2.30 μ.μ. Παλλήνη

-- 5.30 μ.μ. Αγία Παρασκευή

-- 6.30 μ.μ. Υπουργείο Εθνικής Αμυνας, όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση υποδοχής των ειρηνοδρόμων.

Οδηγίες από την Οργανωτική Επιτροπή

Η Οργανωτική Επιτροπή της Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης πληροφορεί τους ειρηνοδρόμους που θα πορευτούν την Κυριακή, για να διευκολυνθούν κατά τη διάρκεια της διαδρομής, τα εξής:

-- Θα πρέπει να είναι ντυμένοι με ελαφρά ρούχα και κατά προτίμηση με αθλητικές φόρμες και αθλητικά παπούτσια. Να προτιμήσουν βαμβακερές κάλτσες και όχι νάιλον.

-- Να φορούν καπέλο για προστασία από τον ήλιο και να αποφεύγουν να εκθέτουν στον ήλιο, προς αποφυγή εγκαυμάτων, γυμνά χέρια και πόδια.

-- Να πίνουν συχνά άφθονο νερό για την αποφυγή αφυδάτωσης, και να μην καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες φαγητού κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Οσοι έχουν προβλήματα υγείας μπορούν να περπατήσουν όσο αντέχουν, και σε περίπτωση κόπωσης να μεταβούν στο πούλμαν που θα ακολουθεί σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Μπορούν επίσης να περπατήσουν μια μικρή απόσταση προς το τέλος της πορείας ή να υποδεχτούν τους ειρηνοδρόμους στον τερματισμό έξω από το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Θα υπάρχει κινητή καντίνα από την οποία οι ειρηνοδρόμοι θα μπορούν να προμηθεύονται νερά, αναψυκτικά και σάντουιτς.

Αλλες πορείες Ειρήνης

Στα πλαίσια της δράσης που αναπτύσσει η ΕΕΔΥΕ όλο το Μάη, Πορείες Ειρήνης θα πραγματοποιηθούν σε μια σειρά περιοχές της χώρας. Μεταξύ άλλων, τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν οι εξής:

-- Την Πέμπτη 14/5, πορεία Ειρήνης από Αγ. Μονή μέχρι πλατεία Ρήγα Φεραίου, από την Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων.

-- Την Πέμπτη 14/5, πορεία στους δρόμους της Καρδίτσας από την Επιτροπή Ειρήνης.

-- Το Σάββατο 16/5, πορεία από την πλατεία Παλαιοκάστρου μέχρι την πλατεία Πυθαγόρα του Βαθιού, από την Επιτροπή Ειρήνης Σάμου.

-- Την Κυριακή 17/5, πορεία Ειρήνης από την Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση & Ειρήνη Θεσσαλονίκης. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. από το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο στο πρώην Γ' Σώμα Στρατού, και θα καταλήξει στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη, στη συμβολή Ερμού με Βενιζέλου.

-- Την Κυριακή 17/5, πορεία στους δρόμους της Πτολεμαΐδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ