Τετάρτη 13 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Συνεχίστηκε με τις δηλώσεις παράστασης Πολιτικής Αγωγής

Και νέα διακοπή της δίκης για την Παρασκευή 15 Μάη

Phasma

Για την Παρασκευή 15 Μάη το πρωί, διακόπηκε χτες, η δίκη της ναζιστικής - φασιστικής Χρυσής Αυγής, η οποία διεξάγεται στις φυλακές Κορυδαλλού. Η τρίτη συνεδρίαση ξεκίνησε με τις δηλώσεις παράστασης Πολιτικής Αγωγής, ενώ τέθηκε για μια ακόμη φορά το θέμα της αλλαγής αίθουσας. Επιπρόσθετα, οι αυτεπαγγέλτως ορισθέντες δικηγόροι ζήτησαν να τους δοθεί εύλογος χρόνος, για να μελετήσουν τη δικογραφία.

Οι γονείς του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, τα μέλη του ΚΚΕ που δέχτηκαν δολοφονική επίθεση στο Πέραμα από χρυσαυγίτες, οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες, θύματα επιθέσεων που περιγράφονται στο κατηγορητήριο, δήλωσαν παράσταση Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η δήλωση Πολιτικής Αγωγής των συνηγόρων στην κάθε υπόθεση, δεν έγινε μόνο για τους κατηγορούμενους που εμπλέκονται, π.χ. στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ή για τους κατηγορούμενους για τη δολοφονική επίθεση στο Πέραμα, αλλά και για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης στο σύνολό της, δηλαδή και για την ηγεσία της κ.ο.κ.

Για τη μεταφορά της αίθουσας, η πρόεδρος του δικαστηρίου Μ. Λεπενιώτη είπε ότι αν το υπουργείο έχει στη διάθεσή του κατάλληλη αίθουσα για το μεσοδιάστημα «είμαστε έτοιμοι να μεταφερθούμε άμεσα. Δεν είμαστε διοικητικοί υπάλληλοι να απευθύνουμε αιτήματα». Να υπενθυμίσουμε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλος, δήλωσε στους φορείς και στην Πολιτική Αγωγή, που του έθεσαν το αίτημα, ότι έχει ήδη δρομολογηθεί κατασκευή νέας αίθουσας που θα είναι έτοιμη στις αρχές Σεπτέμβρη και πρόσθεσε ότι «εφόσον η διευθύνουσα τη δίκη ζητά άλλη αίθουσα, είμαι έτοιμος να φροντίσω για τη σχετική μετάθεση, καθώς και για οποιαδήποτε άλλη εφικτή λύση στο μεσοδιάστημα».

Πάντως, κατά κοινή ομολογία οι συνθήκες που επικρατούν μέσα στη δικαστική αίθουσα παραμένουν άκρως προβληματικές, αλλά το θέμα της μεταφοράς της δίκης σε άλλο χώρο φαίνεται να γίνεται «μπαλάκι» μεταξύ των αρμοδίων. Να σημειωθεί ότι και χτες, ήταν κλειστά τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Κορυδαλλού λόγω της δίκης, ενώ ακόμα πιο οξυμένο θα εμφανιστεί το πρόβλημα από τις 18 Μάη οπότε και ξεκινούν οι εξετάσεις στα Λύκεια που διαρκούν μέχρι και τις αρχές Ιούνη.

Από την πλευρά τους, οι συνήγοροι των κατηγορουμένων χρυσαυγιτών Δ. Κουκούτση, Μ. Αρβανίτη, Α. Γρέγου, Ελ. Ζαρούλια αλλά και του αρχηγού της ναζιστικής οργάνωσης έθεσαν στο δικαστήριο το αίτημα της άρσης των περιοριστικών όρων που τους έχουν επιβληθεί. Το δικαστήριο επιφυλάχτηκε. Στο εδώλιο και πάλι δεν κάθισαν, γιατί δεν ήρθαν, οι περισσότεροι από τους χρυσαυγίτες βουλευτές, αλλά και ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκος.

Το θέμα σχολίασε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη σε δηλώσεις της βγαίνοντας από τις φυλακές Κορυδαλλού, τονίζοντας ότι ο λαός δεν μπορεί να δεχτεί άρση περιοριστικών όρων για το ναζισμό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μακάρι να ήταν εδώ ο Παύλος... (2020-10-23 00:00:00.0)
Οι αθλιότητες των ναζιστών στην έναρξη της διαδικασίας (2020-10-02 00:00:00.0)
Για ακόμη μια φορά παρουσίασαν το θύμα ως θύτη οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι (2019-02-13 00:00:00.0)
Σοβαρή αρνητική εξέλιξη η αποφυλάκιση του χρυσαυγίτη δολοφόνου Ρουπακιά (2016-02-23 00:00:00.0)
Και νέα διακοπή της δίκης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής (2015-05-08 00:00:00.0)
Διακόπηκε για τις 7 Μάη η δίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής (2015-04-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ