Τετάρτη 13 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Καταδίκασε την επίθεση υπόδικου χρυσαυγίτη βουλευτή σε βάρος της Λ. Κανέλλη

Η πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής εξέφρασε χτες την καταδίκη της στην τραμπούκικη συμπεριφορά του υπόδικου χρυσαυγίτη βουλευτή Γ. Λαγού εναντίον της Λιάνας Κανέλλη, βουλευτή του ΚΚΕ, περιστατικό που καταγράφηκε την περασμένη Πέμπτη, 7 Μάη, μέσα στο κτίριο του κοινοβουλίου.

Την πρόταση για καταδίκη αυτής της συμπεριφοράς κατέθεσε το ΚΚΕ, και έγινε αποδεκτή από τους εκπροσώπους των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ και ΑΝΕΛ. Την απέρριψε η Χρυσή Αυγή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Λαγός σε διάδρομο της Βουλής κινήθηκε απειλητικά εναντίον της Λ. Κανέλλη, λέγοντάς της ταυτόχρονα «θα σε δω στο δικαστήριο και να δεις πώς θα βγεις από εκεί μέσα». Στο πλευρό της Λ. Κανέλλη έσπευσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Μανιός και Χρ. Σμίας, και ο βουλευτής της ΝΔ Δ. Κυριαζίδης, εμποδίζοντας τον Γ. Λαγό να την πλησιάσει.

Στη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης της Επιτροπής, ο χρυσαυγίτης βουλευτής, προσπαθώντας να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, ισχυρίστηκε ότι οι φράσεις του είχαν... «νομικό περιεχόμενο»!

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Επιτροπή σημειώνεται: «Η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας καταδικάζει την προκλητική και απαράδεκτη συμπεριφορά του υπόδικου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού, και τις απειλές που εκτόξευσε κατά της βουλευτού Λιάνας Κανέλλη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ