Σάββατο 23 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Θαυμάτων συνέχεια

Τον τελευταίο καιρό πολλά θαύματα έγιναν. Εικόνες αγίων έκλαψαν και μάτωσαν και σαν άρχιζε κάποιος άγιος να κλαίει σιγά - σιγά το φαινόμενο επεκτεινόταν και παραπέρα. Τι σκαρφίζεται ο έρμος ο κουμπαράς που βρίσκεται παραδίπλα στην εικόνα για να γεμίσει! Και μη νομίσει κανείς πως κλαίνε μόνο οι εικόνες στις ορθόδοξες εκκλησίες. Μέγα λάθος. Εικόνες και αγάλματα αγίων κλαίνε κατά καιρούς και στις καθολικές εκκλησίες. Αυτό δα μας έλειπε τώρα. Αφού και οι δύο Εκκλησίες, και η ορθόδοξη και η καθολική, έχουν η κάθε μια το δίκιο με το μέρος τους ως προς την ορθότητα της πίστης, πώς θα γινότανε, λοιπόν, να κλαίνε μόνο οι εικόνες του ενός δόγματος; Αυτό θα ήταν διάκριση και μια τέτοια διάκριση δε θα την επέτρεπε ούτε ο αρχιεπίσκοπος ούτε ο πάπας. Μα θαύματα δεν κάνει μόνο ο θεός των χριστιανών και οι χριστιανοί άγιοι. Ο θεός των ινδουιστών Βισνού φέτος το Φεβρουάριο παρουσιάστηκε στο όνειρο του 12χρονου Πινκού Ντέκα και αφού τον ευλόγησε του χάρισε τη δύναμη να θεραπεύει κάθε είδους ασθένεια. Ετσι, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώνονται στο κρατίδιο του Ασάμ της ΒΑ Ινδίας, σχηματίζοντας ατέλειωτες ουρές για να θεραπευτούν απ' το μικρό θεό τους. Ο Τύπος έγραψε πως το γεγονός έχει τραβήξει και την προσοχή του πρωθυπουργού της χώρας.

Αφού, λοιπόν, τέτοια θαυμαστά γίνονται ανά τον κόσμο, πώς θα μπορούσε να μείνει πίσω η δική μας κυβέρνηση, ο δικός μας πρωθυπουργός; Επρεπε να κάμει κι αυτός το δικό του θαύμα. Και να τι σκαρφίστηκε! Βγήκε στα κανάλια, αλλά και στη Σύνοδο της ΚΕ του κόμματός του και κατακεραύνωσε τη συντηρητική παράταξη, εξόρκισε την επάρατο και κάθε δεξιά πολιτική, έστειλε εις το πυρ το εξώτερον κάθε εκφραστή του κεφαλαίου, δήλωσε αριστερός, συμπαραστάτης του μεροκαματιάρη και του αδικημένου και κατηγόρησε την Αριστερά και ευθέως το ΚΚΕ πως δεν του συμπαραστέκεται στην πολιτική του για το Ασφαλιστικό κ.ά. και πως, αν αύριο έρθει στην εξουσία η ΝΔ, θα φταίει το ΚΚΕ. Την άλλη μέρα, το ΠΑΣΟΚ έφερε στη Βουλή για ψήφιση τον «τρομονόμο».

Ας μην εξεταστεί εδώ γιατί έγινε αυτός ο νόμος και καθ' υπόδειξη ποίου. Εδώ εξετάζουμε το ...θαύμα. Το κανάλι της Βουλής δείχνει τη συζήτηση. Προεδρεύουσα είναι η κ. Ψαρούδα - Μπενάκη της ΝΔ. Στο βήμα εναλλάσσονται βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αντιτίθενται στο νομοσχέδιο. Οι βουλευτές της ΝΔ το στηρίζουν. Στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ η κ. πρόεδρος εξαντλεί την αυστηρότητά της ως προς το χρόνο ομιλίας. «κ. συνάδελφε τελείωσε ο χρόνος σας». Για κάποια στιγμή, τα χάνεις. Μήπως ξαφνικά άλλαξε η κυβέρνηση; Τι συμβαίνει, τέλος πάντων; Οχι, τίποτα δε συνέβη. Απλά, βλέπαμε το ίδιο νόμισμα απ' την άλλη πλευρά. Ετσι, την άλλη μέρα, όλα στη θέση τους. Η κυβέρνηση στην εξουσία, το νομοσχέδιο ψηφισμένο και απ' το ΠΑΣΟΚ και απ' τη ΝΔ και ο πρωθυπουργός να ξαναεπιτίθεται στη ΝΔ και να κατηγορεί το ΚΚΕ ότι συμπράττει με τη ΝΔ για να ρίξει την κυβέρνησή του και στη συνέχεια να δηλώνει πως θέλει να ξαναείναι πρωθυπουργός για να συνεχίσει το ...φιλεργατικό του έργο. Αχ, γι' αυτήν την καρέκλα και το λουφέ πόσα θαύματα μπορεί να γίνονται! Πιστεύουν ακόμα πως μπορούν να κοροϊδεύουν το λαό; ΕΛΕΟΣ.


Μήτσος ΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε Κύπρο και Τίρανα(2020-10-20 00:00:00.0)
Στην Αθήνα ο Πατριάρχης Γεωργίας(2004-05-15 00:00:00.0)
Γυρίστε το διακόπτη του μυαλού(2002-01-08 00:00:00.0)
Το ΚΚΕ και οι «κόθορνοι» με... ταυτότητα(2001-09-02 00:00:00.0)
Απορρίφθηκε η πρόταση της ΝΔ στη Βουλή(2000-07-07 00:00:00.0)
Αντεπιστημονικές - Μεταφυσικές δοξασίες(1998-05-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ