Σάββατο 23 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ
Παναττική συγκέντρωση την Τρίτη
  • Θα γίνει έξω από το υπουργείο Υγείας, ώρα 10 πμ
  • Συνταγματικό κώλυμα επικαλείται η κυβέρνηση για τη νομιμοποίηση των συμβασιούχων γιατρών

Στιγμιότυπο απ' τη χτεσινή συγκέντρωση στο 3ο Νοσοκομείο
Στιγμιότυπο απ' τη χτεσινή συγκέντρωση στο 3ο Νοσοκομείο
Συγκέντρωση στο 3ο Νοσοκομείο και περιοδεία στο 6ο Νοσοκομείο του ΙΚΑ έκαναν χτες οι γιατροί του Ιδρύματος στα πλαίσια των απεργιακών κινητοποιήσεων για να μην προωθηθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ).

Ο Αλ. Παπαδόπουλος, με επιστολή του στο χτεσινό «Καρφί», επιβεβαιώνει ότι μέσα στον Ιούλιο θα δημοσιοποιηθεί κοινό νομοσχέδιο των συναρμόδιων υπουργείων για την ΠΦΥ, το οποίο -όπως φαίνεται - θα κινείται στη βάση του νομοσχεδίου που είδε το φως της δημοσιότητας. Μάλιστα, ο Αλ. Παπαδόπουλος, αναφερόμενος στο σχέδιο νόμου που δημοσιοποιήθηκε, υποστηρίζει ότι ήταν κείμενο εργασίας «και τα κείμενα εργασίας, που δεν είναι σχέδια νόμου, δεν αποσύρονται».

Με την απεργία των γιατρών του ΙΚΑ ασχολήθηκε και η χτεσινή Κυβερνητική Επιτροπή και όπως δήλωσε ο Δ. Ρέππας «υπάρχει συγκεκριμένη συνταγματική διάταξη που δεν επιτρέπει την ικανοποίηση ενός αιτήματος που σχετίζεται με τη μονιμοποίηση των ιατρών που εργάζονται στο ΙΚΑ».

Ο ΣΕΥΠΙΚΑ με αφορμή τόσο τις απαντήσεις του Αλ. Παπαδόπουλου στον ΙΣΑ (20/6/2001) - ότι ο διάλογος θα είναι επαρκής και ότι δε δεσμεύεται για την απορρόφηση όλων των γιατρών - όσο και με τη χτεσινή επιστολή αναρωτιέται τι «διάλογος θα είναι αυτός σε ένα νομοσχέδιο προαποφασισμένο χωρίς τη συμμετοχή και τις θέσεις των Γιατρών του ΙΚΑ, που κυρίως αυτοί ασκούν την ΠΦΥ» και καλεί τον υπουργό Υγείας να αποσύρει το νομοσχέδιο.

Επίσης ο ΣΕΥΠΙΚΑ υπογραμμίζει ότι υπάρχει προσωπικό ασφαλείας για τα επείγοντα περιστατικά. Μάλιστα στη διάρκεια της περιοδείας στο 6ο Νοσοκομείο ο Σύλλογος των Γιατρών του ΙΚΑ Αθήνας και Πειραιά (ΣΕΥΠΙΚΑ) πήρε την απόφαση να γίνουν οι επεμβάσεις σε όλους τους ασθενείς, που είχαν ολοκληρώσει τον προεγχειρητικό έλεγχο.

Η Ολομέλεια της Ομοσπονδίας των γιατρών του ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) αποφάσισε προχτές τη συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι και τις 20 Ιούλη 2001, με δυο ακόμα πενθήμερες απεργίες.

Χτες η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου των Συμβασιούχων Γιατρών του ΙΚΑ αποφάσισε τη συνέχιση της απεργίας τους και νέα συνέλευση την επόμενη βδομάδα.

Ο ΣΕΥΠΙΚΑ στα πλαίσια της απεργίας οργανώνει την ερχόμενη Δευτέρα 25.6.2001 στις 8 π.μ. συγκέντρωση έξω από την Τοπική Μονάδα Υγείας Χαλανδρίου.

Επίσης την ερχόμενη Τρίτη, 26.6.2001 ο ΣΕΥΠΙΚΑ οργανώνει παναττική συγκέντρωση στις 10 π.μ. έξω από το υπουργείο Υγείας και πορεία στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στην οποία καλούν να συμμετάσχουν τους εργαζόμενους και συνταξιούχους. Τη συμμετοχή του στη συγκέντρωση έξω απ' το υπουργείο Υγείας αποφάσισε και ο Σύλλογος των Συμβασιούχων Γιατρών.

Ο ΣΕΥΠΙΚΑ πραγματοποιεί νέα Γενική Συνέλευση στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» την ερχόμενη Πέμπτη 28.6.2001.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων Αυτοκινητιστών (ΤΣΑ) Νομού Αττικής συμπαραστέκεται στους γιατρούς του ΙΚΑ και ζητά από την κυβέρνηση να λύσει τα προβλήματα των γιατρών. «Δε δεχόμαστε να ταλαιπωρείτε με τις αντιλαϊκές και αντισυνταξιουχικές πολιτικές σας εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Διάλογος» Σημίτη στην... Ευελπίδων (2002-02-19 00:00:00.0)
Συνέχεια και κλιμάκωση (2001-06-30 00:00:00.0)
Η συναίνεση της Μεγάλης Παρασκευής! (2001-06-29 00:00:00.0)
Δούλεμα ψιλό γαζί από την κυβέρνηση (2001-06-15 00:00:00.0)
Θερινή χιονοστιβάδα κινητοποιήσεων (2001-06-12 00:00:00.0)
Δυναμικές κινητοποιήσεις για υγεία και ασφάλιση (2001-06-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ