Σάββατο 23 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Απεργία και κατάληψη στα «Marks & Spencer»

ΠΑΡΙΣΙ.-

Σε κυλιόμενες απεργίες και κατάληψη του κεντρικού καταστήματος επί της λεωφόρου Haussman προχώρησαν, χθες, οι εκατοντάδες εργαζόμενοι της αλυσίδας «Marks & Spencer», επιμένοντας στα αιτήματά τους για μισθολογική αύξηση, αλλά και για καταβολή ενός εφάπαξ επιπλέον ποσού, προκειμένου να ανταποκριθούν στις υπερωρίες, που, αναγκαστικά, θα εργαστούν για να ανταποκριθούν στις ανάγκες των εκπτώσεων που αρχίζουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Εκπρόσωποι των 1.650 εργαζομένων είχαν ολονύκτιες διαβουλεύσεις με τη διοίκηση της επιχείρησης, κατά τις οποίες επέμειναν στην αύξηση 4,5% του μισθού τους, αλλά και την καταβολή 12.000 φράγκων ανά υπάλληλο. Η διοίκηση της εταιρίας επέμεινε ότι μπορεί να καταβάλει μόνο το ποσό των 4.600 φράγκων, ενώ παράλληλα υποσχόταν να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε οι εργαζόμενοι να μην απασχολούνται υπερωριακά κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων.

Παρά τις έντονες πιέσεις που ασκούσε στους εργαζομένους, μέχρι χθες βράδυ, η διοίκηση τονίζοντας ότι η απεργιακή τους κινητοποίηση και η κατάληψη ζημιώνουν την εταιρία δισεκατομμύρια φράγκα, με αποτέλεσμα να καθίσταται ακόμη δυσκολότερη η ικανοποίηση των αιτημάτων, κάποια αλλαγή της κατάστασης δε διαφαινόταν στον ορίζοντα. Τα πνεύματα στα καταστήματα «Marks & Spencer» είναι ιδιαίτερα οξυμένα από τις αρχές Μάρτη, οπότε και ανακοινώθηκε, χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση, το κλείσιμο 18 καταστημάτων της εταιρίας στη Γαλλία και η απόλυση εκατοντάδων εργαζομένων. Εκτοτε, οι υπόλοιποι δεν τηρούν το ωράριό τους, ενώ έχουν καταφύγει και στη Δικαιοσύνη για να πετύχουν το χαρακτηρισμό ως «παρανόμων» των απολύσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ