Κυριακή 7 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Φύκια για μεταξωτές κορδέλες

Περιγράφουμε συνοπτικά το χρονικό της κοροϊδίας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Πριν από τις εκλογές, ήταν στο «σκίζουμε τα μνημόνια». Μετά τις εκλογές ήταν στο «κρατάμε τα μνημόνια και δε θα έχουμε άλλα». Στις 20 Φλεβάρη, υπέγραψαν την επέκταση της δανειακής σύμβασης - μνημόνιο και είπαν για «κόκκινες γραμμές». Από βδομάδα σε βδομάδα, μία - μία οι δήθεν «κόκκινες γραμμές» ξέβαφαν. Και μιλούσαν για αναγκαίες υποχωρήσεις, για να υπάρξει συμφωνία. Την περασμένη Τετάρτη, μάθαμε ακριβώς τον κατάλογο των αντιλαϊκών μέτρων που πρότειναν για συμφωνία.

Και την περασμένη Παρασκευή, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε από το βήμα της Βουλής: «Η πρόταση αυτή (σ.σ. με τα αντιλαϊκά μέτρα) αποτελεί μέχρι σήμερα τη μόνη ρεαλιστική βάση συζήτησης για την επίτευξη μιας συμφωνίας που θα σέβεται τόσο τη λαϊκή εντολή της 25ης Γενάρη, όσο και τους κοινούς κανόνες που διέπουν τη νομισματική ένωση».

Και βέβαια, το ζουμί είναι στη φράση «...οι κοινοί κανόνες που διέπουν τη νομισματική ένωση». Γιατί, αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ το πίστευε, το πιστεύει και θα το πιστεύει πάντα. Είναι το «Ευαγγέλιό» τους. Γιατί, όταν πιστεύεις σε αυτό, όλα τα υπόλοιπα που λες περί «φιλολαϊκής πολιτικής» και «διαπραγμάτευσης προς όφελος του λαού», είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Γι' αυτό κορόιδευαν και κοροϊδεύουν το λαό, όλους αυτούς τους μήνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ