Κυριακή 7 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Εφυγε» ο σύντροφος Γιάννης Σκαρπερός

Το βράδυ της Παρασκευής 5/6/2015 λίγο πριν τα μεσάνυχτα ο σύντροφος μας Γιάννης Σκαρπερός, «έφυγε» από κοντά μας, σε ηλικία 59 ετών, αφού πάλεψε σκληρά για τρία χρόνια με τον καρκίνο.

Παιδί λαϊκής οικογένειας, μεγάλωσε στον Αγ. Παύλο στο Μεταξουργείο, βίωσε από νωρίς τις δυσκολίες της ζωής. Κατάφερε με σκληρή δουλειά να σπουδάσει διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη ζωγραφική και περιστασιακά με την κατασκευή αντικειμένων (φροντιστήριο) για το θέατρο, κινηματογράφο και την τηλεόραση. Ηταν πατέρας δύο παιδιών του Αρη και της Αθανασίας.

Το 1981 οργανώθηκε στο ΚΚΕ στην Οργάνωση των Αμπελοκήπων. Υπήρξε μέλος του ΔΣ στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αμπελοκήπων. Για πολλά χρόνια, δούλεψε στις μελετητικές ομάδες του ΚΜΕ, όπου κατάκτησε ένα σοβαρό θεωρητικό υπόβαθρο, που φρόντιζε να πλουτίζει και να βαθαίνει σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. Η διαλεκτική σκέψη διαπότιζε όλη τη στάση και την πράξη του.

Από το 1988 συνδέθηκε με την τότε Αχτίδα Διανοουμένων - Καλλιτεχνών. Σημαντική ήταν η συμβολή του στη διάρκεια της εσωκομματικής κρίσης την περίοδο '89 - '91, για να διατηρηθεί η επαναστατική φυσιογνωμία του Κόμματος. Καθοριστικός ήταν και ρόλος του στην ανασυγκρότηση της Αχτίδας Καλλιτεχνών μετά την κρίση, από τη θέση του μέλους της Αχτιδικής Επιτροπής και του Αχτιδικού Γραφείου.

Από το 2003 ήταν μέλος του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ, βοηθώντας παράλληλα και στον τομέα της προπαγάνδας του Κόμματος. Την ίδια περίοδο δραστηριοποιήθηκε στο ΚΕΘΕΑ «ΔΙΑΒΑΣΗ», όπου υπήρξε μέλος του ΔΣ του αντίστοιχου Συλλόγου Γονέων.

Ο σύντροφος Γιάννης έδειχνε πάντα ιδιαίτερη φροντίδα για τους νέους συντρόφους καλλιτέχνες. Με αγάπη, αλλά και αίσθημα ευθύνης στεκόταν δίπλα τους, τους στήριζε, τους συμβούλευε, τους ενθάρρυνε και τους μετέδιδε τη γνώση στους τομείς της ιδεολογίας της τέχνης και της πολιτικής και την πείρα του από την κομματική και τη μαζική δουλειά, βοηθώντας τους να πατήσουν γερά ιδεολογικοπολιτικά στα πόδια τους. Ηταν η ψυχή στο σχεδιασμό και το στήσιμο, ειδικά των πρώτων μετά την εσωκομματική κρίση, Φεστιβάλ της ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ».

Οταν το Κόμμα τον χρειάστηκε, δεν δίστασε ούτε στιγμή να εγκαταλείψει την επιτυχημένη σταδιοδρομία του ως ζωγράφος και να αφιερωθεί στην κομματική δράση.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Η απώλειά του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Πάντα στη μνήμη μας θα κρατάμε μια θέση για τον Γιάννη.

Σε αποχαιρετούμε σύντροφε.

  • Η κηδεία του σ. Γιάννη θα γίνει τη Δευτέρα 8/6/2015 στις 4.15 μ.μ. στο νεκροταφείο του Ζωγράφου και θα είναι πολιτική.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ