Τρίτη 9 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΤΑΜΙ
Μέμφεται την κυβέρνηση για την απουσία έργου

Την παρέμβαση των ΗΠΑ για το κλείσιμο συμφωνίας ζήτησε ο Στ. Θεοδωράκης απ' τον Αμερικανό πρέσβη

Λιγότερα λόγια, περισσότερες πράξεις πάνω στα ζητούμενα του κεφαλαίου ζητά από την κυβέρνηση ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης, που χτες -στο πλαίσιο της αναζήτησης αναβαθμισμένου ρόλου στο αστικό πολιτικό σκηνικό- συναντήθηκε με τον Αμερικανό πρέσβη, ζητώντας την παρέμβαση των ΗΠΑ, προκειμένου να κλείσει η αντιλαϊκή συμφωνία με την ΕΕ.

«Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην αναγκαιότητα προώθησης ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών, προκειμένου να προσελκυστούν επενδύσεις στην Ελλάδα» αναφέρει το Ποτάμι σε δελτίο Τύπου, προσδιορίζοντας τον κοινό αντιλαϊκό τόπο που μοιράζονται όσοι εκπροσωπούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Τη συνάντηση με τον πρέσβη των ΗΠΑ απασχόλησε και ο ρόλος της Ελλάδας σε μια περιοχή που προσελκύει το ενδιαφέρον των αμερικανικών μονοπωλίων και αποτελεί πεδίο έκφρασης οξυμένων ανταγωνισμών για τον έλεγχο της Ενέργειας, των δρόμων μεταφοράς της κλπ. Οπως αναφέρει το Ποτάμι, κατά τη συνάντηση, «ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα, ως μία περιφερειακή δύναμη σταθερότητας, ανάπτυξης, δημοκρατίας και ελευθερίας, στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, καθώς και για τον καθοριστικό ρόλο που Ελλάδα και Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να παίξουν στην επίλυση χρόνιων ζητημάτων της περιοχής, όπως το Κυπριακό».

Στο μεταξύ, για απουσία μεταρρυθμιστικού έργου εγκαλεί την κυβέρνηση ο Στ. Θεοδωράκης και στη συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα «Le Monde». «Δεν πιστεύω ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει μεταρρυθμίσεις» δηλώνει και τοποθετεί τον ΣΥΡΙΖΑ στο «παλιό πολιτικό σύστημα, στο οποίο τα κόμματα πιστεύουν ότι μπορούν να τα βγάλουν πέρα μόνο με υποσχέσεις».

Παρότι, όπως αναφέρει, το Ποτάμι συμφωνεί με πράγματα που λέει ο Αλ. Τσίπρας, εντούτοις ο πρωθυπουργός «δεν κάνει τίποτε για να αλλάξει την κατάσταση», ενώ «η πλειονότητα των υπουργών δεν κάνουν τίποτε (...) η μακαριότητα που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο έχει πανάκριβο κόστος για τους Ελληνες. Η οικονομία καταρρέει. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να παραμερίσει επιτέλους τους ακροαριστερούς και τους ακροδεξιούς που τον τραβούν από το μανίκι και να προχωρήσει τολμηρά μπροστά».

Ο Στ. Θεοδωράκης δηλώνει πρόθυμος για συμμετοχή σε κυβέρνηση, λέγοντας: «Αν ο κ. Τσίπρας σχηματίσει μια πιο ανοιχτόμυαλη κυβέρνηση, είμαστε έτοιμοι να τον βοηθήσουμε (...) Αλλά θα πρέπει η κυβέρνηση να είναι μια μικρή και αποτελεσματική ομάδα». Ικανή, δηλαδή, να προωθήσει τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις γρήγορα και σε τομείς όπως «η Δικαιοσύνη, η Παιδεία και οι ιδιωτικοποιήσεις», όπως αναφέρει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ