Τρίτη 9 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΔΥΕΘ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΙΛΚΙΣ
Αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις σε Νέα Σάντα και Κιλκίς

Μαχητική συγκέντρωση έξω από το στρατόπεδο της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας

Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση στο στρατόπεδο στη Νέα Σάντα Κιλκίς
Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση στο στρατόπεδο στη Νέα Σάντα Κιλκίς
Με σύνθημα «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», ο εργαζόμενος λαός και οι νέοι που ανταποκρίθηκαν στο σχετικό κάλεσμα της Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης και της Επιτροπής Ειρήνης Κιλκίς διαδήλωσαν την Κυριακή έξω από το στρατόπεδο της Νέας Σάντας, όπου εδρεύει το Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης της Ειρήνης - 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, της Δύναμης Ταχείας Επέμβασης του ΝΑΤΟ. Στη συνέχεια, με κομβόι, έφτασαν στην πόλη του Κιλκίς και με πορεία κατευθύνθηκαν στην κεντρική πλατεία, όπου και πραγματοποιήθηκε νέα συγκέντρωση.

Η ΕΔΥΕΘ και η Επιτροπή Ειρήνης Κιλκίς, με τη δυναμική παρουσία του εργαζόμενου λαού, για μια ακόμη φορά, διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην ολοένα και μεγαλύτερη προσαρμογή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στους επικίνδυνους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και τη μετατροπή τους σε δύναμη κρούσης των εγχώριων και ξένων μονοπωλιακών ομίλων, για την καταδυνάστευση και την καταλήστευση των λαών και των χωρών της περιοχής μας και του πλανήτη ολόκληρου.

Στο στρατόπεδο της Νέας Σάντας μίλησε ο Κώστας Κρομίδας, μέλος του προεδρείου της ΕΔΥΕΘ. Σημείωσε ότι η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία ανήκει στη ΝΑΤΟική δύναμη ταχείας αντίδρασης NRF, η οποία έχει εγκατασταθεί στη Θεσσαλονίκη, στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού, καθώς και στη βαλκανική δύναμη HELBROC - έναν από τους πολλούς «σχηματισμούς μάχης» της ΕΕ.


Στο Κιλκίς, τους συμμετέχοντες στην κινητοποίηση καλωσόρισε με τις μελωδίες της η νεοσύστατη χορωδία του Συλλόγου Γυναικών (μέλος της ΟΓΕ). Μαζί τους και μια «μικρή» αγωνίστρια που έκλεψε τα βλέμματα όλων απαγγέλλοντας στίχους του Ναζίμ Χικμέτ και η οποία νωρίτερα σε ένα κομμάτι χαρτί έστελνε το δικό της μήνυμα για την ειρήνη, όπως την βλέπουν τα παιδικά της μάτια.

Μέσα από κάθε σταθμό αυτής της αντιιμπεριαλιστικής κινητοποίησης, αναδείχθηκε το στίγμα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων για κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στις αιτίες και το σύστημα που τους γεννούν.

Απαίτησαν:

-- Καμία συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

-- Επιστροφή όλων των Ελλήνων στρατευμένων που βρίσκονται εκτός συνόρων.

-- Οχι στις ευρωατλαντικές βάσεις.

-- Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ - ΕΕ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

-- Να σταματήσει να χρησιμοποιείται το στρατόπεδο της Νέας Σάντας από τους ΝΑΤΟικούς φονιάδες.

-- Να φύγει από τη Θεσσαλονίκη και από τη χώρα μας το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο που εδρεύει στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ