Τρίτη 9 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΕΞ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
Παριστάνει το «φίλο» της Παλαιστίνης η ελληνική κυβέρνηση...

...την ώρα που εμβαθύνει τη στρατιωτική συνεργασία με τις ισραηλινές Ενοπλες Δυνάμεις που μακελεύουν τους Παλαιστίνιους!

Με τον Παλαιστίνιο υπουργό Εξωτερικών, Ρ. Αλ Μάλικι, συναντήθηκε χτες στην Αθήνα ο Ελληνας ΥΠΕΞ, Ν. Κοτζιάς. Στις δηλώσεις του επεχείρησε να εμφανίσει την ελληνική κυβέρνηση ως «φίλο» του Παλαιστινιακού λαού, την ίδια ώρα που πληθαίνουν οι συνεκπαιδεύσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι ασκήσεις της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, με την αντίστοιχη ισραηλινή, τα μαχητικά της οποίας συχνά - πυκνά σηκώνονται για να δολοφονήσουν παιδιά κι άλλους Παλαιστίνιους αμάχους... Ταυτόχρονα, όλοι οι Ελληνες κυβερνώντες όποτε βρεθούν με Ισραηλινό αξιωματούχο διαλαλούν ότι προσβλέπουν στην παραπέρα σύσφιξη των τέτοιων σχέσεων...

Κάνοντας «γαργάρα» τα παραπάνω, ο Ν. Κοτζιάς περιορίστηκε να ζητήσει «λύση των δύο κρατών στη Μέση Ανατολή, του κράτους του Ισραήλ και της Παλαιστίνης». Υποσχέθηκε, επίσης, στον Παλαιστίνιο ΥΠΕΞ να ζητήσει στις Βρυξέλλες δημιουργία «ομάδας των Φίλων της Παλαιστίνης στην ΕΕ»... Προανήγγειλε επίσης ότι στα μέσα Ιούλη θα επισκεφθεί το Ισραήλ και την Παλαιστίνη και ότι η ελληνική κυβέρνηση προσβλέπει στην επίσκεψη του Παλαιστίνιου Προέδρου, Μ. Αμπάς, στην Αθήνα στο άμεσο μέλλον.

Από την πλευρά του ο Παλαιστίνιος ΥΠΕΞ, ερωτηθείς για το κατά πόσον είναι αισιόδοξος για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από τη νέα ισραηλινή κυβέρνηση Νετανιάχου, απάντησε: «Αν με ρωτάτε κατά πόσον είμαι αισιόδοξος με βάση αυτά που είδα κι αυτά που άκουσα, σας λέω πως όχι, δεν είμαι αισιόδοξος. Αυτό που ακούσαμε και οι δηλώσεις που προέρχονται από τον Νετανιάχου αλλά και τους υπόλοιπους εταίρους του στην υφιστάμενη ισραηλινή κυβέρνηση, κάθε άλλο παρά ενθαρρύνουν προς την κατεύθυνση αυτή. Δε φαίνεται να σκοπεύουν να κινηθούν προς την κατεύθυνση της επανέναρξης των συνομιλιών μεταξύ ημών και εκείνων, ούτε φαίνεται να είναι αφοσιωμένοι και δεσμευμένοι απέναντι στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. Ολες οι πράξεις που έχουμε δει και όλες οι δηλώσεις που έχουν ακουστεί από την πρώτη στιγμή που συγκροτήθηκε η νέα κυβέρνηση δηλώνουν ότι μάλλον το αντίθετο συμβαίνει. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση δε θέλει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που είχαν αναληφθεί σε σχέση με την εγκαθίδρυση ειρήνης και από ό,τι φαίνεται δεν πρόκειται να επανέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών είχε επίσης προγραμματισμένη συνάντηση, χτες, με τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ