Παρασκευή 12 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
Μείωση επιτοκίων και αύξηση κρουσμάτων MERS

ΣΕΟΥΛ.--

Με τους φόβους που προκαλεί για την οικονομία η αύξηση των κρουσμάτων του ιού MERS στη χώρα συνέδεαν χτες, διεθνή πρακτορεία όπως το «Ασοσιέιτεντ Πρες», τη μείωση των βασικών επιτοκίων που αποφάσισε η Κεντρική Τράπεζα της Νότιας Κορέας. Πρόκειται για τη δεύτερη μείωση επιτοκίων μέσα σε ένα χρόνο, σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο, που σημείωνε ότι η απόφαση αυτή αφορά τη μείωση των εξαγωγών και την εκτίμηση ορισμένων ότι μια επιδημία του ιού MERS θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντική μείωση στους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης.

Μέχρι σήμερα, έχουν εντοπιστεί 122 συνολικά κρούσματα του ιού στη χώρα, αριθμός που θεωρείται ο μεγαλύτερος που έχει ποτέ σημειωθεί παγκοσμίως, αμέσως μετά τη Σαουδική Αραβίας όπου ο MERS έκανε την εμφάνισή του το 2012. Ο ιός εμφανίζεται να έχει ποσοστό θνησιμότητας μεταξύ 30% - 40% ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει αναφερθεί πως υπάρχει εμβόλιο.

Να σημειωθεί ότι στα 14 τελευταία κρούσματα που καταγράφτηκαν στη Νότια Κορέα συγκαταλέγεται και μια έγκυος, η οποία μαζί με άλλους 7 προσβλήθηκε μέσα σε συγκεκριμένο νοσοκομείο της Σεούλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ