Τρίτη 26 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
Καταγγέλλουν το διάταγμα

Την επαίσχυντη ψήφιση του κυβερνητικού διατάγματος για παραπομπή των Γιουγκοσλάβων πολιτών στο Δικαστήριο της Χάγης καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) και η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας.

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ επισημαίνει πως η απόφαση της γιουγκοσλαβικής κυβέρνησης να ψηφίσει το διάταγμα της Χάγης αποτελεί «μεγάλη πρόκληση και προσβολή κατά του λαού της Γιουγκοσλαβίας και όλων των λαών που αγωνίζονται». Και η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ επισημαίνει: «Ενοχοι δεν είναι οι ηγέτες που αντιστάθηκαν στην πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ. Πραγματικοί ένοχοι για χιλιάδες θανάτους και καταστροφές, οι οποίοι θα έπρεπε να δικαστούν για εγκλήματα κατά των λαών, από ένα πραγματικό Διεθνές Δικαστήριο, είναι οι ηγέτες του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης»!

Η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων - Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας εκφράζει τη «μεγάλη αγανάκτηση που προκαλεί στους Ελληνες εργαζόμενους η απόφαση για έκδοση και παράδοση του Μιλόσεβιτς και άλλων ηγετών της Γιουγκοσλαβίας στο στημένο από τις ΗΠΑ και την ΕΕ έκτακτο δικαστήριο της Χάγης» και απαιτεί από τη σημερινή γιουγκοσλαβική κυβέρνηση την άμεση απελευθέρωση του Μιλόσεβιτς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ