Κυριακή 14 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Η αντιλαϊκή πολιτική έχει συνέχεια...

Μιλάνε στον «Ριζοσπάστη» δύο εργαζόμενοι του νοσοκομείου

Ο Θανάσης Ζαπάντης, αναπληρωτής γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στο «Αγία Ολγα», εκλεγμένος με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, σημείωσε μιλώντας στον «Ριζοσπάστη»: «Ο φετινός προϋπολογισμός, συνέχεια των προηγούμενων, δημιούργημα της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, είναι γνωστός σ' εμάς από το Δεκέμβρη του 2014. Ο πρωθυπουργός είπε ότι το κράτος έχει συνέχεια. Εμείς λέμε ότι η αντιλαϊκή τους πολιτική έχει συνέχεια.

Η πρόσφατη εντολή της Διοίκησης για περικοπή επεμβατικών υλικών, συνέπεια της οικονομικής ασφυξίας του νοσοκομείου, οξύνει ακόμα περισσότερο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές οικογένειες. Δείχνει όχι μόνο τη χρηματοδοτική ασφυξία του νοσοκομείου, αλλά ότι η πολιτική κατεύθυνση είναι η ενίσχυση της επιχειρηματική δράσης στο χώρο της Υγείας, μέσα και έξω από το νοσοκομείο.

Αυτή η κατάσταση μπορεί ν' αντιμετωπιστεί μόνο με ένα ισχυρό λαϊκό κίνημα. Γι' αυτό καλούμε τους εργαζόμενους στις επερχόμενες εκλογές του Σωματείου να ενισχύσουν τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, ν' αλλάξουμε τους συσχετισμούς. Να συσπειρωθούν στην Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ, για να δυναμώσει ο αγώνας μας σ' αυτή την κατεύθυνση.

Απαιτούμε: Γενναία κρατική χρηματοδότηση των νοσοκομείων. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με βάση τις ανάγκες. Ανοιγμα του ΓΝ Πατησίων, να αναπληρωθούν τώρα όλα τα κρεβάτια και οι υπηρεσίες που χάθηκαν από το 7ο ΙΚΑ και το Πατησίων. Απομάκρυνση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της Υγείας, από εργολάβους μέχρι και ιδιώτες προμηθευτές.

Επίσης, διεκδικούμε να γίνουν μέλη του Σωματείου όλοι οι εργαζόμενοι στο χώρο του νοσοκομείου, ανεξάρτητα σχέσης εργασίας -ενοικιαζόμενοι, συμβασιούχοι, επικουρικοί-, γιατί πιστεύουμε ότι μόνο όλοι οι εργαζόμενοι ενωμένοι μπορούν να βγουν νικητές απέναντι σ' αυτή την αντιλαϊκή λαίλαπα».

Από την πλευρά του, ειδικευόμενος γιατρός ανέφερε: «Το νοσοκομείο, μετά και το κλείσιμο του Πατησίων και του Θεραπευτηρίου του ΙΚΑ, καλύπτει τις ανάγκες μιας μεγάλης περιοχής, στην οποία διαμένουν στην πλειοψηφία τους λαϊκά στρώματα, που σε συνθήκες φτώχειας όλο και περισσότερο απευθύνονται σε μας και γεμίζουν τα Επείγοντα, τα εξωτερικά ιατρεία και τις κλινικές.

Οι συνθήκες είναι αφόρητες για εργαζόμενους και ασθενείς: Πολύωρες αναμονές στα Επείγοντα (μέχρι και 5 ώρες), ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία μετά από τρεις και τέσσερις μήνες, διασπορές νοσηλευομένων σε άλλες κλινικές, μέχρι και σε άλλα κτίρια (παθολογικά περιστατικά σε Χειρουργικές Κλινικές).

Επίσης, αποσωληνομένοι ασθενείς που χρήζουν νοσηλεία σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας νοσηλεύονται σε Παθολογικές Κλινικές, νοσηλευόμενοι παραπέμπονται σε εξωτερικό έλεγχο, λόγω φόρτου εργασίας τμημάτων του νοσοκομείου π.χ. Ενδοσκοπικό.

Το προσωπικό "τρέχει και δε φτάνει", για να εξυπηρετήσει και να καλύψει τις ανάγκες, πολλές φορές και πέραν του ωραρίου. Ρεπό δε δίνονται, η κούραση πνευματική και σωματική δεν αναπληρώνεται, ενώ απ' ό,τι φαίνεται, έρχονται και χειρότερα. Οι νέοι γιατροί που βιώνουμε αυτές τις συνθήκες δουλειάς, πρέπει να αντιδράσουμε με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και το λαό απέναντι σε αυτούς που δημιούργησαν και συντηρούν αυτή την κατάσταση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκτός ορίων η κατάσταση, «κόκκινο» χτυπάνε οι ελλείψεις προσωπικού και υποδομών (2021-12-30 00:00:00.0)
Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού! (2021-11-30 00:00:00.0)
Μια ακόμα καταγγελία για τη διασπορά στα νοσοκομεία (2021-02-19 00:00:00.0)
Κραυγή αγωνίας και διεκδίκησης από τους υγειονομικούς (2020-11-12 00:00:00.0)
Επιστροφή στην ...«επόμενη μέρα» (2020-05-16 00:00:00.0)
Τα 40χρονα του "Αλεξάνδρα" (1995-02-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ