Σάββατο 20 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Στα Τρίκαλα

Ανθρωποι όλων των ηλικιών έδωσαν το «παρών» και στις εκδηλώσεις στα Τρίκαλα
Ανθρωποι όλων των ηλικιών έδωσαν το «παρών» και στις εκδηλώσεις στα Τρίκαλα
Εκδηλώσεις για τον Αρη Βελουχιώτη, με αφορμή τα 70 χρόνια από το θάνατό του, οργάνωσαν και οι Κομματικές Οργανώσεις Τρικάλων του ΚΚΕ, αποδίδοντας τιμή στον πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ, που η μνήμη του είναι, ιδιαίτερα, ζωντανή στην περιοχή. Κι όχι μόνο για την αντιστασιακή του δράση, αλλά και γιατί εκεί, στους φανοστάτες της πλατείας των Τρικάλων, οι διώκτες του κρέμασαν το κομμένο κεφάλι του, μαζί με εκείνο του συμπολεμιστή και συντρόφου του, Τζαβέλα.

Τους χώρους των εκδηλώσεων, οι οποίες ξεκίνησαν από τις συνοικίες της πόλης, τις πλατείες Βουβής, Παλαιού Δεσποτικού, Προσφυγικού Συνοικισμού και κορυφώθηκαν, χτες Παρασκευή, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου -όπου παρουσία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, έγινε και τοποθέτηση πλάκας- επισκέφτηκε, όλες αυτές τις μέρες, πολύς κόσμος. Αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ που ζουν ακόμη, είδαν, με τη συγκίνηση της θύμησης στα μάτια, αλλά και την περηφάνια της συμμετοχής στην καρδιά, τις εκθέσεις φωτογραφικού αρχειακού υλικού από τη δράση της Εθνικής Αντίστασης, τις προβολές βίντεο για την ιστορία του Κόμματος, την Αντιφασιστική Νίκη των λαών, τα 70 χρόνια από το θάνατο του Αρη Βελουχιώτη. Αλλά και πάρα πολλοί νέοι άνθρωποι πήγαν εκεί για ν' ακούσουν από κοντά το «μίλημα της ιστορίας», να μυρίσουν το «άρωμα» της αγωνιστικής δράσης του λαού μας, να ρίξουν ματιές στα λευκώματα και στα βιβλία που αναδεικνύουν τα ηρωικά κατορθώματα των αγωνιστών του ΚΚΕ, όπως ο Αρης κι άλλοι πολλοί...

Ακουσαν τους παλιότερους να τους ιστορούν τη δράση του παλικαριού που αναδείχθηκε σε ηγετική μορφή του εθνικοαπελευθερωτικoύ αγώνα, γιατί έθεσε τον εαυτό του στις υπηρεσίες του λαού, στηριγμένος στην ολόπλευρη υποστήριξη του Κόμματός του, του ΚΚΕ και στις ανεξάντλητες λαϊκές δυνάμεις. Ανέλαβε και έφερε σε πέρας το καθήκον του. Ηταν οργανωτής και μπροστάρης των λαϊκών αγώνων, γιατί ήταν σπλάχνο από τα σπλάχνα του λαού, γιατί ήταν στέλεχος του ΚΚΕ, γιατί ήταν Κομμουνιστής.

Αλλωστε, στη λαϊκή συνείδηση η μορφή του Αρη Βελουχιώτη είναι άρρηκτα δεμένη με την ηρωική πορεία του ΚΚΕ, του ΕΑΜ και του λαϊκού στρατού του, του ΕΛΑΣ, στον αγώνα για την ανατροπή της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας.

Τέτοιους αγωνιστές έθρεψε το ΚΚΕ κι αυτούς τιμάει σήμερα, με αφορμή και την πορεία συμπλήρωσης 100 χρόνων ζωής και δράσης του. Σ' αυτή τη μακρόχρονη πορεία, το ΚΚΕ στέκεται όρθιο και δυνατό, γιατί σφυρηλατήθηκε με ιστορικούς δεσμούς αίματος με την εργατική τάξη και τη φτωχή αγροτιά, γιατί επέδειξε σταθερή προσήλωση σε θεμελιώδεις αρχές για ένα επαναστατικό, εργατικό, κομμουνιστικό κόμμα.

Σήμερα οι κομμουνιστές πορεύονται με ένα σκοπό: Να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών, να οικοδομήσουν τη Λαϊκή Συμμαχία που θα αντιπαλέψει την αντιλαϊκή πολιτική και θα βάλει τέλος στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ