Σάββατο 20 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Ασκήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο

Σε σημαντικές στρατιωτικές ασκήσεις προχώρησαν οι Ενοπλες Δυνάμεις Ελλάδας και Κύπρου στο φόντο της όξυνσης της αντιπαράθεσης με την τουρκική αστική τάξη, στα πλαίσια της συμμετοχής όλων στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, 15 με 19 Ιούνη διεξήχθη η Εθνική Διακλαδική Ασκηση, μεγάλης κλίμακας, άνευ στρατευμάτων, «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 1-2015». Η άσκηση διευθύνθηκε από το ΓΕΕΘΑ, με ευρεία συμμετοχή του Στρατιωτικού Τομέα και πολιτικών φορέων, διεξήχθη σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο (χερσαίο, θαλάσσιο, εναέριο) και εφαρμόσθηκαν και αξιολογήθηκαν το Σύστημα Διοίκησης και Ελέγχου Επιχειρήσεων (ΣΔΕΕ), το Σύστημα Χειρισμού Κρίσεων (ΣΧΚ), το Εθνικό Σύστημα Συναγερμού (ΕΘΣΥΣΥ) και οι Εθνικοί Κανόνες Εμπλοκής (ΕΚΕ).

Ταυτόχρονα με την άσκηση «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 1-2015», μετά από πολλά χρόνια διεξήχθη και η Τακτική Ασκηση Ανευ Στρατευμάτων, «ΟΛΥΜΠΟΣ 2015», από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς, στο πλαίσιο του Κοινού Μνημονίου Χειρισμού Κρίσεων Ελλάδος - Κύπρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ