Σάββατο 20 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Προωθείται νέα στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ

ΚΙΕΒΟ.--

Αν και με λιγότερη ένταση οι βομβαρδισμοί κατοικημένων περιοχών στην ανατολική επαρχία της Ουκρανίας του Ντονέτσκ, από τον ουκρανικό στρατό, το βράδυ της Πέμπτης βρήκε το θάνατο μια γυναίκα στο προάστιο Κιέβσκι, ενώ τουλάχιστον 13 σπίτια υπέστησαν μεγάλες υλικές ζημιές. Την ίδια ώρα η αντιδραστική κυβέρνηση του Κιέβου ισχυρίζεται ότι οι πολιτοφυλακές των αυτοαποκαλούμενων ΛΔ του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ παραβίασαν 90 φορές την εκεχειρία, ενώ η άλλη πλευρά ανταπαντά ότι απαντάνε στις προκλήσεις που συνεχίζονται από τον ουκρανικό στρατό.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο διοικητής των δυνάμεων Ευρώπης των ΗΠΑ υποστράτηγος Ράντι Κι, σε συνάντησή του με τον υπουργό Αμυνας της Ουκρανίας Στέπαν Πολτοράκ, δήλωσε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να παράσχει στρατιωτική βοήθεια και χθες το αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε τη δυνατότητα ακόμη και 300 εκατομμυρίων δολαρίων για στρατιωτική βοήθεια, ζήτημα ωστόσο που πρέπει να εγκριθεί από την αμερικανική προεδρία.

Επίσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα δώσει 55 εκατομμύρια ευρώ για «τεχνική βοήθεια» που θα κατευθυνθεί στην ανάπτυξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) σε 15 περιοχές της Ουκρανίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ