Σάββατο 20 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΚ
«Ανησυχία» Αμερικανών για την έλλειψη νεοσύλλεκτων

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Τη δυσαρέσκειά του για την «έλλειψη» ικανού αριθμού μετριοπαθών Ιρακινών ενόπλων που θα παλέψουν έναντι των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, εξέφρασε ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Αστον Κάρτερ, μιλώντας αργά το βράδυ της Πέμπτης σε αρμόδια επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο Κάρτερ παραδέχθηκε ότι από πέρσι έχουν εμφανιστεί «μόλις» 7.000 Ιρακινοί στρατιώτες, οι οποίοι είναι σαφώς λιγότεροι από τους 24.000 άνδρες που υπολόγιζε το Πεντάγωνο πως θα είχε «έτοιμους» ως το φθινόπωρο τρέχοντος έτους.

«Απλώς δεν έχουμε αρκετούς νεοσύλλεκτους από την ιρακινή κυβέρνηση. Πρέπει να δούμε μεγαλύτερη αφοσίωση από όλους τους τομείς της ιρακινής κυβέρνησης», υποστήριξε ο Αστον Κάρτερ, προσθέτοντας ότι παρά τις ελλείψεις, οι ΗΠΑ θα προωθήσουν τα σχέδιά τους για τη δημιουργία του πέμπτου κατά σειρά κέντρου εκπαίδευσης στη στρατιωτική βάση Τακαντούμ, ανατολικά της επαρχίας Ανμπαρ στέλνοντας 450 νέους Αμερικανούς στρατιωτικούς εκπαιδευτές.

Το ίδιο 24ωρο από τη Μπρατισλάβα, όπου πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, επανέλαβε τις εκκλήσεις του για «καταπολέμηση της ακραίας ιδεολογίας του ΙΚ», χαρακτηρίζοντας τους τζιχαντιστές σαν «μία από τις μεγαλύτερες απειλές για τον κόσμο μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ