Τετάρτη 27 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ «ΚΑΠΕΛΑ» ΣΤΙΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ
Σε ρόλο «Πόντιου Πιλάτου» η κυβέρνηση

Αντί να ενεργοποιήσει τις διαδικασίες άμεσης επιστροφής των ποσών που έκλεψαν οι τραπεζίτες από τους χρήστες πιστωτικών καρτών, ο υπουργός Ανάπτυξης δηλώνει πως περιμένει να... καθαρογραφεί η απόφαση του Αρείου Πάγου!

Μανδύα Πόντιου Πιλάτου επιχειρεί να ενδυθεί η κυβέρνηση μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου με την οποία στιγματίζεται με τον πιο «επίσημο» τρόπο η κερδοσκοπία των τραπεζών - ιδιωτικών και κρατικών - σε βάρος των καταναλωτών. Αυτό προκύπτει από τις χτεσινές δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Ν. Χριστοδουλάκη, ο οποίος αναγκαζόμενος από τα πράγματα να πάρει κάποια θέση απέναντι στο θέμα, επέλεξε να κρατήσει την πιο προκλητική για τους καταναλωτές. Επιχειρώντας να νίψει τας χείρας του και να κερδίσει χρόνο - καθώς είναι φανερό ότι η κυβέρνηση δεν έχει την παραμικρή πρόθεση να ασκήσει πίεση στα τραπεζικά συμφέροντα - επικαλέστηκε ακόμα και το γεγονός ότι... δεν έχει καθαρογραφεί ακόμα η απόφαση για να δικαιολογήσει την απροθυμία αυτή της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός δήλωσε πως «η κυβέρνηση παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή το θέμα αυτό και φυσικά αναμένει την τελική απόφαση προκειμένου να δει πώς θα αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα των καταναλωτών»! Προσπάθησε, δε, να περιορίσει σε κάθε περίπτωση το ρόλο της κυβέρνησης σε εκείνο του διαιτητή ανάμεσα στους καταναλωτές και τις τράπεζες, τους οποίους καλεί να αρχίσουν αμέσως διάλογο για να... τα βρουν. Δηλαδή, να καταλήξουν καταναλωτές και τράπεζες πώς οι τελευταίες θα συνεχίσουν να κερδοσκοπούν - γιατί αυτός είναι ο αδιαπραγμάτευτος σκοπός τους - χωρίς να... κλέβουν τους πρώτους!

Σ' αυτά τα πλαίσια, ο υπουργός Ανάπτυξης θα καλέσει σε κοινή συνάντηση την επόμενη Τετάρτη 4 του Ιούλη την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών και το Εθνικό Συμβούλιο Καταναλωτών, προκειμένου, όπως είπε, «να διαμορφώσουμε ένα νέο πλαίσιο συμφωνιών, κανόνων, στο πεδίο των πιστωτικών συναλλαγών με κάρτες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ