Τετάρτη 27 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στο πλευρό των πυρόπληκτων αγροτών Εβρου

Η Αχτιδική Επιτροπή Β. Εβρου του ΚΚΕ και η ΠΑΣΥ Ν. Εβρου ζητούν την αποζημίωση των αγροτών Ελληνοχωρίου, που η πρόσφατη πυρκαγιά τους έκαψε περίπου 2.000 στρέμματα με σιτηρά

Σε απόγνωση έφερε τους αγρότες του Ελληνοχωρίου η πρόσφατη πυρκαγιά που έκαψε 2.000 περίπου στρέμματα με σιτάρια, λίγες μέρες πριν τη συγκομιδή. Για την αποκατάσταση των ζημιών, οι πυρόπληκτοι αγρότες διεκδικούν να ενεργοποιηθούν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες για την εκτίμηση των ζημιών και τη χορήγηση αποζημιώσεων. Στο πλευρό των αγροτών που επλήγησαν, τάχθηκε η Αχτιδική Επιτροπή Β. Εβρου του ΚΚΕ, η ΠΑΣΥ Ν. Εβρου και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Εβρου «Η Ενότητα».

Ειδικότερα:

  • Η Αχτιδική Επιτροπή Β. Εβρου του ΚΚΕ καλεί το Νομαρχιακό Συμβούλιο, αλλά και κάθε άλλο αρμόδιο φορέα άμεσα να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για την πλήρη αποζημίωση των αγροτών από τα ΠΣΕΑ. «Για άλλη μια φορά οι αγρότες μας, που η αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της κυβέρνησης κυριολεκτικά τους έχουν φέρει στα πρόθυρα της καταστροφής, διαπιστώνουν με τα ίδια τους τα μάτια τις αδυναμίες και ελλείψεις του ασφαλιστικού τους φορέα (ΕΛΓΑ) που δεν προβλέπει αποζημιώσεις από πυρκαγιές και άλλες θεομηνίες που συχνά πλήττουν τους αγρότες», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Αχτιδικής Επιτροπής Β. Εβρου του ΚΚΕ.
  • Η ΠΑΣΥ Ν. Εβρου εκφράζει την αλληλεγγύη της στο αίτημα των αγροτών του Ελληνοχωρίου, για την πλήρη αποζημίωσή τους από τα ΠΣΕΑ των σιτηρών τους που καταστράφηκαν από την πυρκαγιά στις 19 Ιουνίου. «Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, ο ΕΛΓΑ, ο Ασφαλιστικός Φορέας των αγροτών, που αν και αυθαίρετα πρόσφατα αύξησε τις κρατήσεις από το 2% στο 3% και για τον οποίο περηφανεύεται ο υπουργός Γεωργίας και η κυβέρνηση, δείχνει το αποκρουστικό, αντιαγροτικό του πρόσωπο στους αγρότες, αρνούμενος να τους προσφέρει κάλυψη από διάφορες θεομηνίες όπως π.χ. η πυρκαγιά», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της ΠΑΣΥ.

Τέλος, τόσο η ΠΑΣΥ Ν. Εβρου όσο και Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Εβρου «Η Ενότητα» καλούν τη Νομαρχία του Εβρου να δρομολογήσει άμεσα διαδικασίες για να αποζημιωθούν από τα ΠΣΕΑ οι αγρότες του Ελληνοχωρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ