Παρασκευή 26 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Πάνω από 1.000 οι νεκροί από θερμοπληξία

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Μια μικρή ανάσα «δροσιάς» πήραν χτες εκατομμύρια κάτοικοι της νότιας πακιστανικής επαρχίας Σιντ από το φονικό συνδυασμό του παρατεταμένου καύσωνα των 45 βαθμών Κελσίου και της υψηλής υγρασίας που προκάλεσε ασφυξία από το περασμένο Σάββατο προκαλώντας το θάνατο σε πάνω από 1.000 Πακιστανούς.

Η πτώση της θερμοκρασίας κατά περίπου 10 βαθμούς Κελσίου, η παροδική συννεφιά και οι σχετικά δροσεροί άνεμοι που άρχισαν να πνέουν από χτες το απόγευμα προκάλεσαν προσωρινή ανακούφιση καθώς το νότιο τμήμα του Πακιστάν είχε μετατραπεί σε καμίνι. Ωστόσο, σε πολλά από τα νοσοκομεία στο Καράτσι εξακολουθούσε και χτες να επικρατεί το αδιαχώρητο, όχι μόνον στους θαλάμους νοσηλείας των ανθρώπων που προσπαθούν να συνέλθουν από τη θερμοπληξία που χτύπησε πάνω από 40.000 άτομα, αλλά και στους θαλάμους των νεκροτομείων όπου συσσωρεύονται εκατοντάδες πτώματα.

Σύμφωνα με καταμέτρηση που έγινε χτες το μεσημέρι από δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, τουλάχιστον 1.079 θάνατοι έχουν καταγραφεί από το περασμένο σαββατοκύριακο στα δημόσια νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές στο Καράτσι. Από την άλλη, εκπρόσωπος του Ιδρύματος Edhi, της μεγαλύτερης φιλανθρωπικής οργάνωσης στο Πακιστάν, δεν απέκλεισε οι νεκροί να ξεπερνούν ήδη τους 1.500.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ