Παρασκευή 26 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΚΟΥΑΔΟΡ
Και ... δράση της βενεζουελάνικης αντίδρασης

ΚΙΤΟ.--

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση του Εκουαδόρ του Ραφαέλ Κορέα, του κόμματος «Συμμαχία χώρα», απέσυρε την ψήφιση δύο νόμων για τη φορολογία και προκήρυξε διάλογο ως το Σεπτέμβρη, η αντιδραστική αντιπολίτευση συνεχίζει την προσπάθεια αποσταθεροποίησης. Το ζήτημα των νόμων για το «φόρο κληρονομιάς» και το λεγόμενο «φόρο της υπεραξίας» αξιοποιείται ως η νέα αφορμή. Το κυβερνών κόμμα και η λεγόμενη «επανάσταση των πολιτών», που προωθούν την προσπάθεια εξανθρωπισμού του καπιταλισμού στη χώρα, προβάλλουν ότι επιδιώκουν την «καλύτερη αναδιανομή του πλούτου και των φορολογικών βαρών στους κατέχοντες» και την «πάταξη της κερδοσκοπίας στην αγορά ακινήτων και τις τραπεζικές συναλλαγές».

Οι αντιδραστικές δυνάμεις, πατώντας στο γεγονός ότι παρά τη λεγόμενη «αριστερή» κυβέρνηση, κουμάντο στην οικονομία κάνει το κεφάλαιο, επιχειρούν ν' αντεπιτεθούν, προσπαθώντας να εγκλωβίζουν και κάποιες λαϊκές δυνάμεις, που αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματά τους.

Οπως αποδεικνύεται τις τελευταίες μέρες που πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις, τόσο υποστηρικτών της κυβέρνησης όσο και αντιπάλων, φαίνεται ότι αντιδραστικές δυνάμεις από τη Βενεζουέλα επίσης έχουν αναλάβει ρόλο στην οργάνωση των βίαιων εκδηλώσεων, για να δημιουργηθούν συνθήκες χάους.

Χαρακτηριστική περίπτωση ο επιχειρηματίας Αρμάντο Μπρικέτ, από τον ηγετικό πυρήνα του αντιδραστικού κόμματος της Βενεζουέλας «Πρώτα Δικαιοσύνη» (Primero Justicia), που σύμφωνα με καταγγελία του προέδρου του Κοινοβουλίου της Βενεζουέλας, Ντιοσδάδο Καμπέγιο, είναι αυτός που χρηματοδοτεί τη μεταφορά αντιδραστικών στοιχείων από τη Βενεζουέλα στο Εκουαδόρ, για να συμμετάσχουν στις βίαιες εκδηλώσεις. Ο συγκεκριμένος είναι αποδεδειγμένα μπλεγμένος και στις προσπάθειες αποσταθεροποίησης στη Βολιβία και διαθέτει ισχυρές «πλάτες» στις ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ