Παρασκευή 10 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σύσκεψη για τις πολιτικές εξελίξεις στα Γιάννενα

Πλατιά σύσκεψη διοργάνωσε την Τρίτη, στο πάρκο Λιθαρίτσια στα Γιάννενα, η Τομεακή Οργάνωση Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας του ΚΚΕ, με ομιλητή τον Κώστα Μπάτσικα, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του Κόμματος.

Στην εισήγηση, τονίστηκε ότι λίγες μόλις ώρες μετά το δημοψήφισμα, στη Σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών που κατέληξε σε κοινό ανακοινωθέν, πλην του ΚΚΕ, επιβεβαιώθηκε η θέση του Κόμματος ότι όλες οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου καλούσαν το λαό να στηρίξει ένα νέο μνημόνιο, είτε επέλεγε το «ναι» είτε το «όχι». Επιβεβαιώθηκε η θέση του ΚΚΕ για το χαρακτήρα της ΕΕ, ότι πρόκειται δηλαδή για λυκοσυμμαχία του κεφαλαίου που δεν μπορεί ν' αλλάξει.

Επισήμανε, ακόμα, ότι όποια εξέλιξη κι αν υπάρξει τελικά, είτε συμφωνία με τους ιμπεριαλιστικούς «θεσμούς», είτε έξοδος από το ευρώ, θα έχει σοβαρές συνέπειες για τα λαϊκά στρώματα, που πρέπει οργανωμένα ν' απαντήσουν, μαζί με το ταξικό κίνημα και το ΚΚΕ. Πρόσθεσε ότι η μόνη ουσιαστική διέξοδος για το λαό και το πραγματικό «όχι» εκφράζεται από τη θέση του ΚΚΕ για αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων με το λαό στην εξουσία.

Κάλεσε, τέλος, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τις νέες και τους νέους σε επαγρύπνηση και πάλη, σε οργάνωση της ταξικής αλληλεγγύης, που πρέπει να εκφράζεται στα ζητήματα της άμεσης επιβίωσης, αλλά και στην πάλη ενάντια σε απολύσεις, την απλήρωτη εργασία, την ανεργία, για τη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, με κατεύθυνση το δυνάμωμα της Λαϊκής Συμμαχίας για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ