Δευτέρα 13 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μια φορά ψεύτες, πάντα ψεύτες

«Πολλά ήταν τα ψέματα που είπαμε ως εδώ» είναι ο τίτλος στο άρθρο του Θανάση Καρτερού (ΘΚ) στην «Αυγή της Κυριακής».

Και εξηγεί: «Πολλά ήταν τα ψέματα που είπαμε ως εδώ - στον εαυτό μας εννοώ. Γιατί κάθε συμβιβασμός μπορεί να εξαρτάται από την ευελιξία, την πείρα, την αποφασιστικότητα εκείνων που διαπραγματεύονται. Εξαρτάται, όμως, κυρίως από ένα πράγμα και δε χρειάζεται να έχεις διαβάσει τον "Αριστερισμό" για να το ξέρεις: από το συσχετισμό των δυνάμεων. Κι εμείς, δυστυχώς, υπερτιμήσαμε τη δημοκρατία και τη δύναμη του δίκιου, αν θέλετε, και υποτιμήσαμε την ευρωκρατία και τη δύναμη του χρήματος, αν θέλετε».

Αλήθεια, πρωτάρηδες είναι και δεν ξέρουν τι συμβαίνει εις τας Ευρώπας, για το ποιος έχει «το πάνω χέρι» στη λυκοσυμμαχία των μονοπωλίων; Θέλει να πείσει και αυτόν που διαπιστώνει πως το ΟΧΙ του στο δημοψήφισμα έγινε ΝΑΙ στο τρίτο μνημόνιο «ότι με αυτή την κυβέρνηση παραμένει ανοιχτός ο δρόμος». Ετσι, «μόλις σταθούμε στα πόδια μας», «θα ξεμπερδέψουμε ειρηνικά και δημοκρατικά μ' αυτή την Ευρώπη-φυλακή».

Ετσι απλά, όπως με κυβέρνηση της Αριστεράς θα υπήρχε λύση μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Μια φορά ψεύτες, πάντα ψεύτες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ