Δευτέρα 13 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο λαός να μη σφίξει κι άλλο το ζωνάρι

Από το λαϊκό γλέντι που ακολούθησε τη συγκέντρωση
Από το λαϊκό γλέντι που ακολούθησε τη συγκέντρωση
Συγκέντρωση για τις πολιτικές εξελίξεις διοργάνωσε την Παρασκευή 10/7 η ΤΟ Πειραιά της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ στο πάρκο «Δηλαβέρη».

Μιλώντας στη συγκέντρωση ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής και Γραμματέας της ΤΕ Πειραιά, σημείωσε ανάμεσα σε άλλα:

«Καλούμε το λαό να κάνει κριτήριο τις ανάγκες του. Να κάνει κριτήριο το ποιο κόμμα παλεύει για αυτές. Γιατί σήμερα το σύστημα, με κρίσιμη τη βοήθεια του ΣΥΡΙΖΑ έχει οδηγήσει έναν κόσμο από τη συμμετοχή στις απεργίες του 2010 - 2011, από την καταδίκη του μνημονίου, να λέει "συμφωνία να 'ναι και ότι να 'ναι".

Το καπιταλιστικό σύστημα έχει αντιθέσεις, οι οποίες αποτυπώνονται, με τις συγκρούσεις δυνάμεων για το μέλλον της Ευρωζώνης, με τη σύγκρουση ΗΠΑ - Γερμανίας, με τους ανταγωνισμούς Γερμανίας και Γαλλίας. Αντιθέσεις υπάρχουν και στην εγχώρια αστική τάξη και από εκεί πρέπει να γίνει κατανοητό γιατί έγινε το δημοψήφισμα, πέρα από το ότι ήθελαν συνένοχο τον ίδιο το λαό στη σφαγή του. Είτε με συμφωνία είτε με "Grexit", η ουσία δεν αλλάζει: Πρόκειται για αργή ή γρήγορη φτωχοποίηση του λαού.

Το καθήκον είναι να συνεχιστεί η διαφωτιστική δουλειά, η ιδεολογική αντεπίθεση και η οργάνωση της πάλης.

Λέμε στο λαό να μη σφίξει κι άλλο το ζωνάρι. Το ΚΚΕ είναι εδώ, οι ταξικές δυνάμεις είναι εδώ. Συνεχίζουμε».

Μετά τη συγκέντρωση, ακολούθησε λαϊκό γλέντι για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ