Παρασκευή 29 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΟΓΕ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
«Η νίκη των λαών είναι σίγουρη!»

Associated Press

Λόγια ψυχής, βγαλμένα κυριολεκτικά από μέσα, απ' το σημείο εκείνο στο οποίο δε χωρούν σύνορα, χρώματα, θρησκείες, διαφορετικότητες. Οι γυναίκες της Ελλάδας, οι γυναίκες της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδων, σκύβουν πάνω στις στερνές κουβέντες των νεκρών αγωνιστριών απ' την Τουρκία, σκύβουν πάνω απ' τον πόνο ενός τραγικού πατέρα κι αυτό που βγάζουν είναι μόνο δύναμη και ελπίδα. Σα να θέλουν να αποδείξουν, ως γυναίκες που γεννούν μόνο ζωή, πως ο θάνατος για ύψιστα ιδανικά και αξίες μόνο «θάνατος» δεν είναι. Ιδού λοιπόν το ανοιχτό γράμμα της ΟΓΕ προς τις γυναίκες της Τουρκίας, ένα γράμμα που δόθηκε απ' τις γυναίκες της πρώτης γραμμής στην προχτεσινή εκδήλωσή τους για τα «λευκά κελιά», στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής:

«Είμαστε μια μεγάλη γυναικεία οργάνωση που παλεύει πάνω από 25 χρόνια στην πατρίδα μας για τα δικαιώματα των γυναικών, για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για την ισοτιμία των δύο φύλων, για παγκόσμια ειρήνη. Παλεύει για να ζήσουν σ' έναν κόσμο καλύτερο οι μελλοντικές γενιές. Γι' αυτό σας καταλαβαίνουμε, γι' αυτό σας πονάμε, γι' αυτό είμαστε στην πρώτη γραμμή κάθε κινητοποίησης που γίνεται στη χώρα μας για τα "λευκά κελιά". Γι' αυτό σας γράφουμε τούτο το γράμμα. Δεν ξέρουμε αν φτάσει στα χέρια σας. Θα προσπαθήσουμε, γιατί θέλουμε να μάθετε ότι "αν η μισή καρδιά μας εδώ στην Ελλάδα χτυπά, η άλλη μισή στην Τουρκία, πλάι στα "λευκά κελιά", ανάμεσα στους απεργούς πείνας, αργολιώνει!".

Θέλουμε να ξέρετε ότι νιώθουμε αποτροπιασμό για τα εγκλήματα των στρατοκρατών της Τουρκίας, ενάντια σε σας που με τη θυσία σας και με την ίδια τη ζωή σας, διδάσκετε στην ανθρωπότητα τι σημαίνει "όρθια" στάση ζωής και αξιοπρέπεια, τι σημαίνει αντίσταση στη Νέα Τάξη Πραγμάτων, στο φασισμό και στους "πολιτισμένους" φονιάδες της ΕΕ και των ΗΠΑ.

Θέλουμε να ξέρεις Αχμέτ Κουλαξίς, περήφανε και πονεμένε πατέρα, που μέσα σε λίγους μήνες έχασες ό,τι έχτισες μια ολόκληρη ζωή, τις δύο μονάκριβες σου κόρες, την Τζανάν και την Ζεχρά, ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να ευαισθητοποιήσουμε όσο το δυνατόν πιο πολλούς γονείς στη "δημοκρατική" μας πατρίδα - όπως γράφεις - να ξεσηκωθούν ενάντια στο έγκλημα. Θα πάμε τούτο το γράμμα στην έδρα της ΕΕ, θα το μοιράσουμε στη διαδήλωση της Γενεύης. Θα προσπαθήσουμε να μεγαλώσουμε το βουερό ποτάμι των αγωνιζόμενων ανθρώπων για να πνίξει τους φονιάδες της χώρας σου, τους παγκοσμιοποιημένους φονιάδες της ΕΕ.

Θέλουμε να ξέρεις Γκιουλσουμάν Ντονμέζ ότι όταν μεγαλώσει ο μικρός σου γιος Σινάν, θα καταλάβει και θα 'ναι περήφανος για σένα. Αλλωστε στο είπε ήδη πριν πεθάνεις: "Μάνα, ξέρω γιατί είσαι εκεί κι είμαι περήφανος". Και ξέρεις Γκιουλσουμάν πόσα περήφανα τέτοια παιδιά στη χώρα μας, που οι γονείς τους επέλεξαν την εποχή της Κατοχής των Γερμανών και του Εμφυλίου να 'ναι με το μέρος του δικαίου και της αντίστασης, σηκώνουν σήμερα τη σημαία του αγώνα, για να ζήσει ο κόσμος καλύτερα;

Θέλουμε να ξέρεις Τζανάν Κουλαξίς, πόσο περήφανες έκανες όλες τις γυναίκες, όλης της Γης, που έχουν επιλέξει να μετράνε το ανάστημά τους και τη ζωή τους μέσα από την αγωνιστική στάση, με τη θυσία σου και το στερνό σου γράμμα. Και στην πατρίδα μας Τζανάν, πριν λίγες μέρες, ψήφισαν μονάχα 20 βουλευτές - που η ιστορία θα τους δικάσει χιλιάκις εις θάνατον - το νομοσχέδιο για τον "τρομονόμο" που τους υπαγόρευσαν οι Αμερικάνοι. Για την "καταπολέμηση της τρομοκρατίας" λένε, όπως στη χώρα σου.

Κοιμήσου ήσυχη Τζανάν, η θυσία όλων των γυναικών που αγωνίζονται, όλων των αγωνιστών της Τουρκίας θα γίνει ορόσημο και "ουράνιο τόξο" αντίστασης, που πάνω του θα γραφτεί η αλήθεια. Δε συμβιβαζόμαστε, δεν υποτασσόμαστε. Τρομοκράτης δεν είναι κανένας λαός. Τρομοκράτης είναι ο ιμπεριαλισμός. Γι' αυτό και η νίκη σας είναι σίγουρη. Η νίκη των λαών είναι σίγουρη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ