Παρασκευή 29 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
«Στη Χάγη δικαζόμαστε όλοι»

Η παραπομπή του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς αφορά όλους τους αντιστεκόμενους λαούς και ανάμεσά τους τον ελληνικό, που βγήκε στους δρόμους διαδηλώνοντας εναντίον του πολέμου του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας, ανέφερε κατά τη διάρκεια της χτεσινής της ομιλίας στο Αγρίνιο η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Στην ομιλία της, υπογράμμισε:

«Πριν τρεις ώρες, συνέβη ένα τραγικό και ανατριχιαστικό γεγονός που μας αφορά όλους - και όχι μόνο το λαό της Γιουγκοσλαβίας. Η κυβέρνηση της Σερβίας, που κέρδισε τις εκλογές με τη βοήθεια των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων, με τη βοήθεια της απειλής ότι θα μπει η Γιουγκοσλαβία σε ένα νέο κύκλο πολέμου, που κέρδισε με την υπόσχεση ενός "πακέτου" δολαρίων, αυτή η κυβέρνηση, κατά παράβαση και του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας, σε αντίθεση και με τον ίδιο τον Πρόεδρό της, παρέπεμψε τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στο Δικαστήριο της Χάγης - αυτή τη στιγμή μεταφέρεται - και σε λίγο θα βρίσκεται κρατούμενος στις φυλακές της Χάγης.

Το πρόβλημα είναι μεγάλο, μας αφορά όλους, δεν αφορά προσωπικά τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Ο Μιλόσεβιτς δικάζεται και μαζί του δικάζεται ο γιουγκοσλαβικός λαός που αντιστάθηκε στον πόλεμο. Δικάζονται όλοι οι λαοί που αντιστάθηκαν - και ο ελληνικός, που βρέθηκε στους δρόμους για πολλούς μήνες. Δικάζονται οι αγωνιστές, τα νιάτα της χώρας μας, που έβαλαν τα σώματά τους για να μην περάσουν τα δολοφονικά στρατεύματα και να μη γίνει η Θεσσαλονίκη ΝΑΤΟικό στρατόπεδο.

Δικαζόμαστε όλοι στη Χάγη. Αντί να δικάζεται ο Κλίντον, ο Μπλερ, ο Ζοσπέν, ο Σρέντερ, η Ολμπράιτ, ο Σημίτης, που υπέγραψαν τον πόλεμο, δικάζεται η αντίσταση στον πόλεμο, η διάθεση των λαών να προστατέψουν τα σύνορα και την ακεραιότητα της χώρας τους. Δεν μπορούμε να αφήσουμε το γεγονός να περάσει έτσι, η καμπάνα χτυπά για όλους μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ